Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ ανοίγουν οι Λίβυοι εξεγερμένοι μετά από πρόσκληση της Ουάσινγκτον

Αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ ανοίγουν οι Λίβυοι εξεγερμένοι μετά από πρόσκληση της Ουάσινγκτον

Οι εξεγερμένοι θα ανοίξουν γραφείο στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τζέφρι Φέλτμαν, αποδεχόμενοι επίσημη πρόσκληση της Ουάσινγκτον. Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε πως η Ρωσία θεωρεί το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων «νόμιμο εταίρο» που μπορεί να διαπραγματευτεί για το μέλλον της χώρας.

Οι εξεγερμένοι θα ανοίξουν γραφείο στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τζέφρι Φέλτμαν, αποδεχόμενοι πρόσκληση της Ουάσινγκτον.

Ο Τζ.Φέλτμαν, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βεγγάζη, δήλωσε ότι οι εξεγερμένοι δέχθηκαν να ανοίξουν γραφείο αντιπροσωπεία μετά από επίσημη πρόσκληση.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή, Τζέφρι Φέλτμαν κάλεσε επισήμως από τη Βεγγάζη, όπου βρίσκεται, τους Λίβυους εξεγερμένους να ανοίξουν αντιπροσωπεία στην Ουάσινγκτον.

Ο Τζ.Φέλτμαν έφτασε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στη Βεγγάζη και συναντήθηκε με τους επικεφαλής της εξέγερσης, μεταξύ των οποίων με τον αρχηγό της, τον Μούσταφα Αμπντελτζαλίλ, δήλωσε ο Ναθάνιελ Τεκ, εκπρόσωπος της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη Βεγγάζη.

«Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Φέλτμαν είναι μια ακόμη ένδειξη της υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, ένα νόμιμο και αξιόπιστο συνομιλητή εκ μέρους του λιβυκού λαού» υπογράμμισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με την ευκαιρία της επίσκεψης του Τζ.Φέλτμαν.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε πως η Ρωσία θεωρεί το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων «νόμιμο εταίρο» που μπορεί να διαπραγματευτεί για το μέλλον της χώρας.

«Συναντήθηκα τη Δευτέρα με τον εκπρόσωπο της λιβυκής αντιπολίτευσης Άμπντελ Ραχμάν Σάλγκαμ. Στη διάρκεια της συζήτησης, υπογράμμισε ότι το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο δεν ζητάει να αναγνωρισθεί ως μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του λιβυκού λαού, αλλά ζητάει να αναγνωριστεί ως νόμιμος εταίρος στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Λιβύης».

«Τον υποδεχθήκαμε ακριβώς με αυτή την ιδιότητα» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Δεν έχουμε αποφασίσει για τα ελικόπτερα»

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Λονδίνο δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα χρησιμοποιήσει ελικόπτερα στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση μέχρι στιγμής» δήλωσε ο Νικ Χάρβεϊ.

Η Γαλλία έχει ανακοινώσει ότι θα στείλει ελικόπτερα στη Λιβύη το συντομότερο δυνατόν. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στους πιλότους μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά θα τους αφήσει εκτεθειμένους σε μεγαλύτερους κινδύνους.

Υπενθυμίζεται ότι σφοδρότατη αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Μπαμ Αλ-Αζίζιγια της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 150.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024