Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις φυλακές της νήσου Ράικερς οδηγήθηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Στις φυλακές της νήσου Ράικερς οδηγήθηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Την πρώτη του νύχτα στις φυλακές της νήσου Ράικερς πέρασε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, οπότε ορίστηκε νέα δικάσιμος και θα αποφασιστεί το αν και πότε θα παραπεμφθεί σε δίκη. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ μεταφέρθηκε εκεί από το κεντρικά κρατητήρια που βρίσκονται στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Την πρώτη του νύχτα στις φυλακές της νήσου Ράικερς πέρασε ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, οπότε ορίστηκε νέα δικάσιμος και θα αποφασιστεί το αν και πότε θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Ο Στρος-Καν μεταφέρθηκε εκεί από το κεντρικά κρατητήρια που βρίσκονται στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Εφέσεων της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα, η δικαστής Μελίσα Τζάκσον είχε αρνηθεί να ορίσει εγγύηση για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί σεξουαλικής επίθεσης και προσπάθειας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου που διέμενε και όρισε ως επόμενη ημέρα εμφάνισης του ενώπιον του δικαστηρίου, την Παρασκευή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση για αποφυλάκιση με εγγύηση. Αν η δικαστής επιμείνει στην απόφασή, τότε ο Ντομινίκ Στρος-Καν μπορεί να παραμείνει στις φυλακές της νήσου Ράικερς καθ’όλη τη διάρκεια της δίκης του.

Το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών Ράικερς, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και στους λάτρεις των ταινιών με εγκλήματα στον κινηματογράφο, ως ο τόπος όπου κρατούνται οι ύποπτοι τέλεσης εγκληματικών πράξεων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.

Το συγκρότημα, το οποίο είναι γνωστό και με το… όνομα «Ο Βράχος», άρχισε να κτίζεται το 1930, εκτείνεται σε εμβαδό 1700 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 17.000 κρατούμενους και επικοινωνεί με μία γέφυρα με την περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης.

Οι φυλακές της νήσου Ράικερς αποτελούν μία μικρή πόλη. Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σχολεία, ιατρικές κλινικές, παρεκκλήσια, γυμναστήρια, κομμωτήρια, μανάβικα, αρτοποιείο, ακόμα και πλυντήριο αυτοκινήτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024