Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται νέα μήνυση κατά Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση προ δεκαετίας

Έρχεται νέα μήνυση κατά Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση προ δεκαετίας

Το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν εξετάζει κατά δήλωση του συνηγόρου της η 31χρονη Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν, η οποία υποστηρίζει πως είχε δεχθεί επίθεση από τον σημερινό επικεφαλής του ΔΝΤ το 2002. Η δημοσιογράφος είχε μιλήσει για το περιστατικό σε τηλεοπτική εκπομπή το 2007, αλλά το όνομα του Ντομινίκ Στρος-Καν είχε καλυφθει με ένα «μπιπ» κατά τη μετάδοση του προγράμματος.

Το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν εξετάζει κατά δήλωση του συνηγόρου της η 31χρονη Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν, η οποία υποστηρίζει πως είχε δεχθεί επίθεση από τον σημερινό επικεφαλής του ΔΝΤ το 2002.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υποβάλουμε μήνυση. Δουλεύω μαζί της» δήλωσε τη Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνήγορος της δημοσιογράφου, Νταβίντ Κουμπί.

Η Τριστάν Μπανόν, μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος ηλικίας 31 ετών, είχε αφηγηθεί το Φεβρουάριο του 2007 σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν.

Το όνομα του σημερινού επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε πάντως καλυφθεί με ένα «μπιπ» κατά τη μετάδοση της τηλεοπτικής εκπομπής.

Την εποχή εκείνη η Τριστάν «είχε αποθαρρυνθεί από τη μητέρα της να καταθέσει μήνυση», όπως δήλωσε ο δικηγόρος της. Η μητέρα της είναι η Αν Μανσουρέ, περιφερειακή σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη δυτική Γαλλία, διευκρίνισε ο Κουμπί.

Εντός της ημέρας πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη ο Ντομινίκ Στρος-Καν, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024