Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατηγορίες... μαγείας αντιμετωπίζουν στενοί συνεργάτες του Ιρανού προέδρου

Κατηγορίες… μαγείας αντιμετωπίζουν στενοί συνεργάτες του Ιρανού προέδρου

Κανονικό κυνήγι μαγισσών φαίνεται ότι έχουν εξαπολύσει -σύμφωνα τουλάχιστον με βρετανικά δημοσιεύματα- οι ιρανικοί πολιτικοί κύκλοι που αντιτίθενται στον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ: Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, στενοί συνεργάτες του Αχμαντινετζάντ και του επιτελάρχη του έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι επικαλούνται... «πνεύματα και υπερφυσικές δυνάμεις» για την επίτευξη των πολιτικών τους στόχων. Στην Τεχεράνη πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι ενδείξεις ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ του Αχμαντινετζάν και του Αγιατολάχ Χαμεϊνί.

Κανονικό κυνήγι μαγισσών φαίνεται ότι έχουν εξαπολύσει -σύμφωνα τουλάχιστον με βρετανικά δημοσιεύματα- οι ιρανικοί πολιτικοί κύκλοι που αντιτίθενται στον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ: Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, στενοί συνεργάτες του Αχμαντινετζάντ και του επιτελάρχη του έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι επικαλούνται… «πνεύματα και υπερφυσικές δυνάμεις» για την επίτευξη των πολιτικών τους στόχων.

Ιρανικές ιστοσελίδες περιγράφουν μάλιστα έναν από τους συλληφθέντες ως «άνθρωπο με ιδιαίτερες μεταφυσικές ικανότητες και σύνδεση με τους άγνωστους κόσμους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για συλλήψεις 25 ατόμων που υποτίθεται ότι σχετίζονται με την παραγωγή ενός ιρανικού ντοκιμαντέρ που ερευνά την (εσχατολογική) επανεμφάνιση του «Κρυφού Ιμάμη» -κάτι που, σύμφωνα με τους επικριτικές της ταινίας, είναι αιρετικό, γιατί δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Τα πρόσωπα αυτά φέρονται να συνελήφθησαν γιατί συνιστούν ένα «ρεύμα απόκλισης» στον στενό κύκλο του προέδρου.

Στην Τεχεράνη πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι ενδείξεις ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ του Αχμαντινετζάν και του Αγιατολάχ Χαμεϊνί, έπειτα από την απόφαση του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη να επαναδιορίσει τον υπουργό Πληροφοριών, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει ο Αχμαντινετζάντ.

Τις φήμες ενέτεινε και το πολυήμερο «εμπάργκο» του Αχμαντινετζάντ στα προεδρικά του καθήκοντα, όντας πολιτικά άφαντος για σχεδόν δέκα ημέρες μέχρι την επανεμφάνισή του την Κυριακή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024