Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθώος για το θάνατο των Αιγύπτιων διαδηλωτών δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών του Μουμπάρακ

Αθώος για το θάνατο των Αιγύπτιων διαδηλωτών δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών του Μουμπάρακ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στάθηκε ο Χαμπίμπ ελ-Άντλι, υπουργός Εσωτερικών του Χόσνι Μουμπάρακ, μαζί με έξι στελέχη του επιτελείου του, που δικάζονται ως υπεύθυνοι για τις δολοφονίες άοπλων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της αιγυπτιακής εξέγερσης. Ο ελ-Άντλι δήλωσε αθώος, η δίκη διακόπηκε για το τέλος του Μαΐου. Στις ημέρες που οδήγησαν στην πτώση του Μουμπάρακ, έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 850 Αιγύπτιοι.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στάθηκε ο Χαμπίμπ ελ-Άντλι, υπουργός Εσωτερικών του Χόσνι Μουμπάρακ, μαζί με έξι στελέχη του επιτελείου του, που δικάζονται ως υπεύθυνοι για τις δολοφονίες άοπλων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της αιγυπτιακής εξέγερσης.

Ο ελ-Άντλι δήλωσε αθώος την Τρίτη, όταν ξεκίνησε η δίκη υπό ισχυρότατη αστυνομική προστασία και ενώ γύρω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες συγγενείς νεκρών διαδηλωτών. Η δίκη διακόπηκε για το τέλος του Μαΐου.

Στις ημέρες που οδήγησαν στην πτώση του Μουμπάρακ, έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 850 Αιγύπτιοι, και αρκετές εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Ο δικαστής Άντελ Αμπντεσαλάμ Γκομάα ανέβαλε τη δίκη για τις 21 Μαΐου έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης, η οποία δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μελετήσει την υπόθεση, αλλά και έπειτα από αίτημα των δικηγόρων των οικογενειών των θυμάτων.

Ο ελ-Άντλι ήταν ένας από τα ισχυρότερα στελέχη της κυβέρνησης Μουμπάρακ, έχοντας υπό τον έλεγχό του όλες τις δυνάμεις ασφαλείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024