Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλες αυξήσεις στα δίδακτρα ζητούν σχεδόν όλα τα βρετανικά πανεπιστήμια

Μεγάλες αυξήσεις στα δίδακτρα ζητούν σχεδόν όλα τα βρετανικά πανεπιστήμια

Αυξήσεις - φωτιά παρουσιάζουν τα δίδακτρα των βρετανικών πανεπιστημίων, όπως κατατέθηκαν για την επόμενη χρονιά, καθώς όλα πλην ενός έχουν ζητήσει αύξηση μεγαλύτερη των 6.800 ευρώ.

Αυξήσεις – φωτιά παρουσιάζουν τα δίδακτρα των βρετανικών πανεπιστημίων, όπως κατατέθηκαν για την επόμενη χρονιά, καθώς όλα πλην ενός έχουν ζητήσει αύξηση μεγαλύτερη των 6.800 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 122 από 123 πανεπιστήμια ζητούν περισσότερα χρήματα για την έγγραφη φοιτητών για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, όμως 50 από αυτά αποφάσισαν να μην ανακοινώσουν δημοσίως το ύψος των διδάκτρων τους.

Από τα 76 πανεπιστήμια που έδωσαν στη δημοσιότητα τις αυξήσεις τους, τα 46 αποφάσισαν να χρεώσουν το μέγιστο επιτρεπτό ποσό αύξησης, δηλαδή 10.200 ευρώ, ενώ άλλα επτά θα χρεώσουν αυτό το ποσό για ορισμένα τμήματα.

Πέρυσι τον Δεκέμβριο οι Βρετανοί βουλευτές υπερψήφισαν την αύξηση των διδάκτρων κατά 6.800 ευρώ, με τη δυνατότητα όμως η αύξηση αυτή να ανέβει στα 10.200 ευρώ «σε εξαιρετικές περιπτώσεις».

Όπως εκτιμάται, το μέσο ύψος των διδάκτρων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα κυμαίνεται γύρω στα 9.600 ευρώ και όχι στα 8.400 ευρώ, ποσό που είχε προβλέψει η βρετανική κυβέρνηση και επί του οποίου είχε βασίσει την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε τα πανεπιστήμια ότι αν η πλειοψηφία τους ορίσει δίδακτρα πολύ κοντά στο ποσό των 10.200 ευρώ, τότε θα έρθουν αντιμέτωπα με περικοπές κονδυλιών και θέσεων φοιτητών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάλυση του κόμματος των Εργατικών περίπου 36.000 πανεπιστημιακές θέσεις θα χαθούν στην προσπάθεια της συντηρητική κυβέρνησης να καλύψει το κενό της χρηματοδότησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024