Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτοξεύθηκαν τα επίπεδα ραδιενεργών ουσιών στα υπόγεια ύδατα στη Φουκουσίμα

Εκτοξεύθηκαν τα επίπεδα ραδιενεργών ουσιών στα υπόγεια ύδατα στη Φουκουσίμα

Εκτίναξη στα επίπεδα ραδιενεργού καισίου και ραδιενεργού ιωδίου στα υπόγεια ύδατα στην περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα έδειξαν οι νέες μετρήσεις που έγιναν από τη διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, σημάδι πως η διαρροή εμπλουτισμένου με ραδιενεργά στοιχεία νερού από τις εγκαταστάσεις των αντιδραστήρων συνεχίζεται. Εντολή για αποζημιώσεις στις οικογένειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της πυρηνικής κρίσης έδωσε στην Tepco η ιαπωνική κυβέρνηση.

Εκτίναξη στα επίπεδα ραδιενεργού καισίου και ραδιενεργού ιωδίου στα υπόγεια ύδατα στην περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα έδειξαν οι νέες μετρήσεις που έγιναν από τη διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, σημάδι πως η διαρροή εμπλουτισμένου με ραδιενεργά στοιχεία νερού από τις εγκαταστάσεις των αντιδραστήρων συνεχίζεται

Η αναφορά αυτή ήρθε σε μια περίοδο που η διαχειρίστρια εταιρεία προσπαθεί να βρει ασφαλή μέθοδο μεταφοράς περίπου 60.000 τόνων ραδιενεργού ύδατος που έχει συλλεχθεί από τους πύργους των αντιδραστήρων 1,2 και 3, που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε κοντινές εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου της Ιαπωνίας διέταξε να δοθούν αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατό από την Tepco ύψους 12.000 δολαρίων σε κάθε οικογένεια που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εστία της λόγω της πυρηνικής κρίσης. Για τους εργένηδες το ποσό της αποζημίωσης θα είναι περίπου 9.000 δολάρια.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν τους ανθρώπους που ζουν στη ζώνη αποκλεισμού, δηλαδή σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, αλλά και αυτούς που κατοικούν στη ζώνη που βρίσκεται 20 ως 30 χιλιόμετρα γύρω από το εργοστάσιο.

Η αύξηση ξανά των επιπέδων της ραδιενέργειας στα υπόγεια ύδατα, πιστοποιήθηκε μετά την εντολή της ιαπωνικής κυβέρνησης στην εταιρεία να επαναλάβει τις μετρήσεις σε μια ποσότητα περίπου 660 τόνων που απάντλησε από υπόγεια χαρακώματα την Τετάρτη.

Η νέα μέτρηση έδειξε συγκέντρωση ραδιενεργού ιωδίου-131, που έφθανε τα 400 μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο, όταν η προηγούμενη καταγραφή, στις 6 Απριλίου είχε δείξει συγκέντρωση της τάξης των 72 μπεκερέλ. Το δε ραδιενεργό καίσιο εκτοξεύθηκε στα 53 μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο από τα 1,4 της προηγούμενης μέτρησης.

Το πρόβλημα της μεταφοράς της τεράστιας ποσότητας του ραδιενεργού ύδατος από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού θεωρείται επιτακτικό να επιλυθεί άμεσα διότι διαφορετικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο κίνδυνος γενικευμένης έκλυσης ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα, ως αποτέλεσμα της τήξης των πυρήνων των αντιδραστήρων εξαιτίας της μη λειτουργίας του συστήματος ψύξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024