Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη, για νεκρούς αμάχους κάνει λόγο η τηλεόραση

Αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη, για νεκρούς αμάχους κάνει λόγο η τηλεόραση

Συμμαχικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τρεις αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη, με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο να κάνει λόγο για νεκρούς αμάχους. Οι επιδρομές ξεκίνησαν λίγη ώρα αφότου το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Λιβύη, έως ότου τερματιστούν οι επιθέσεις κατά αμάχων. Σε απάντηση ο Μουαμάρ Καντάφι ...βγήκε σε θριαμβευτική βόλτα στους δρόμους της Τρίπολης. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του Καντάφι συνεχίζονται στη Μιζουράτα, με το καθεστώς εκτοξεύει ρουκέτες που πλήττουν αμάχους στην πόλη.

Στελλάκη Αγγελική

Συμμαχικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τρεις αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη, με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο να κάνει λόγο για νεκρούς αμάχους. Οι επιδρομές ξεκίνησαν λίγη ώρα αφότου το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Λιβύη, έως ότου τερματιστούν οι επιθέσεις κατά αμάχων. Σε απάντηση ο Μουαμάρ Καντάφι …βγήκε σε θριαμβευτική βόλτα στους δρόμους της Τρίπολης. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του Καντάφι συνεχίζονται στη Μιζουράτα, με το καθεστώς εκτοξεύει ρουκέτες που πλήττουν αμάχους στην πόλη.

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην Τρίπολη το απόγευμα της Πέμπτης. «Η Τρίπολη υφίσταται αεροπορικές επιδρομές. Υπάρχουν θάνατοι μεταξύ αμάχων» δήλωσε παρουσιαστής στο κρατικό Al-Libiya.

Ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters έκαναν λόγο για τέσσερις εκρήξεις και ανέφεραν ότι είδαν καπνό να υψώνεται από τα νοτιοανατολικά της πόλης. Νωρίτερα, ανταποκριτής του πρακτορείου είχε μεταδώσει η αντιαεροπορική άμυνα των κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης άνοιξε σήμερα πυρ εναντίον πολεμικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στην κεντρική Τρίπολη.

Νωρίτερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν ότι μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στην περιοχή Μπαμπ αλ Αζιζίγια, όπου βρίσκεται η κατοικία του Λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι.

Απτόητος όπως φαίνεται ο Μ.Καντάφι εμφανίστηκε στη τηλεόραση της Λιβύης να οδηγεί στην Τρίπολη μέσα σε ένα ανοικτό σπορ αυτοκίνητο, λίγες ώρες μετά το βομβαρδισμό. Φορώντας ένα πράσινο καπέλο στυλ σαφάρι, μαύρα γυαλιά και ένα μαύρο τζάκετ ο Καντάφι χαιρετούσε τους περαστικούς και ύψωνε τη γροθιά του.

Τα συμμαχικά αεροσκάφη φαίνεται να αύξησαν τον αριθμό των πτήσεών τους πάνω από την πρωτεύουσα, καθώς ακουγόντουσαν να πετούν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού και νωρίς το απόγευμα.

Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν λίγη ώρα αφότου το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε να προσφέρει όλους τους απαραίτητους πόρους για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη και με τον φόβο του στρατιωτικού αδιεξόδου να είναι ορατός.

Παρ’ όλο που το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις επιχειρήσεις μέχρι να τερματιστούν οι επιθέσεις κατά αμάχων και να αποσυρθούν οι δυνάμεις του Καντάφι στις βάσεις τους, δεν υπάρχει συναίνεση για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις, δεδομένου ότι δεν τρεις εβδομάδες επιδρομών δεν έχουν κάμψει τις κανταφικές δυνάμεις.

Αυτός ο φόβος εντείνεται από το γεγονός ότι η πόλη Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης βρίσκεται στο έλεος των κανταφικών δυνάμεων. Οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του Καντάφι συνεχίζονται, και το καθεστώς εκτοξεύει ρουκέτες που πλήττουν αμάχους στην πόλη.

Είκοσι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρεις Αιγύπτιοι, και δεκάδες τραυματίστηκαν την Πέμπτη από τις ρουκέτες των κανταφικών δυνάμεων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Οι εξεγερμένοι προειδοποιούν για επικείμενη «σφαγή» στη Μιζουράτα εάν δεν εντείνει το ΝΑΤΟ τις επιθέσεις εναντίον των κανταφικών δυνάμεων.

«Μια σφαγή θα συμβεί εδώ αν το ΝΑΤΟ δεν επέμβει αποφασιστικά» δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων από τη Μιζουράτα, τη μοναδική πόλη της δυτικής Λιβύης που ελέγχεται από τους εξεγερμένους.

Κάτοικοι της Μιζουράτα βγήκαν το μεσημέρι στους δρόμους αψηφώντας τις επιθέσεις πυροβολικού και ελεύθερων σκοπευτών, όπως φάνηκε σε ζωντανή μετάδοση του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα. Συγκεντρώθηκαν κοντά σε ένα τζαμί που είχε βομβαρδιστεί νωρίτερα με ομοβροντίες ρουκετών.

«Το αίμα των μαρτύρων δεν χύθηκε μάταια» φώναζε το πλήθος, ενώ μερικοί κρατούσαν τις σημαίες της εξέγερσης. To Reuters υπογραμμίζει ότι δεν κατέστη άμεσα δυνατό να επαληθευτεί η αυθεντικότητα των τηλεοπτικών πλάνων.

* Η Χεζμπολάχ απέρριψε τις κατηγορίες των λιβυκών Aρχών ότι μέλη της πολεμούν στο πλευρό των αντικαθεστωτικών στην Μιζουράτα. «Οι ελεύθεροι σκοπευτές στη Μιζουράτα είναι της Χεζμπολάχ», είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Χάλεντ Καάιμ που είχε προσθέσει ότι «οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών φέρονται να είναι ενήμερες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024