Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό κράτηση τέθηκαν ο Χόσνι Μουμπάρακ και δύο γιοι του

Υπό κράτηση τέθηκαν ο Χόσνι Μουμπάρακ και δύο γιοι του

Υπό κράτηση για 15 ημέρες τέθηκαν τόσο ο Χόσνι Μουμπάρκ, όσο και οι δύο γιοι του Γκαμάλ και Αλαά, στο πλαίσιο της έρευνας για τους υπαίτιους των δολοφονιών διαδηλωτών τις ημέρες της εξέγερσης, αλλά και για θέματα διαφθοράς εις βάρος του κράτους. Αλληλοσυγκρουόμενες είναι οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του τέως προέδρου της Αιγύπτου, ο οποίος πάντως απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτών στο νοσοκομείο. Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι στρατιωτικό ελικόπτερο έχει προσγειωθεί κοντά στο νοσοκομείο, πιθανώς για τη μεταφορά του Μουμπάρακ στο Κάιρο. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται.

Υπό κράτηση για 15 ημέρες τέθηκαν τόσο ο Χόσνι Μουμπάρκ, όσο και οι δύο γιοι του Γκαμάλ και Αλαά, στο πλαίσιο της έρευνας για τους υπαίτιους των δολοφονιών διαδηλωτών τις ημέρες της εξέγερσης, αλλά και για θέματα διαφθοράς εις βάρος του κράτους. Αλληλοσυγκρουόμενες είναι οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του τέως προέδρου της Αιγύπτου, ο οποίος απάντησε πάντως στις ερωτήσεις των ανακριτών στο νοσοκομείο.

Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι στρατιωτικό ελικόπτερο έχει προσγειωθεί κοντά στο νοσοκομείο, πιθανώς για τη μεταφορά του Μουμπάρακ στο Κάιρο. Η πληροφορία επί του παρόντος δεν επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, ο δημόσιος κατήγορος διέταξε την κράτηση του Χόσνι Μουμπάρακ και των γιων του για 15 ημέρες.

Οι Γκαμάλ και Αλαά κατηγορούνται ότι υποκίνησαν τις επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών την περίοδο από τις 25 Ιανουαρίου ώς τις 11 Φεβρουαρίου όταν ο πατέρας τους εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Περίπου 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της εξέγερσης.

Οι γιοι του Μουμπάρακ έχουν μεταφερθεί ήδη από το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ στη φυλακή Τόρα στο Κάιρο.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης πως ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ανάκρισης του Χόσνι Μουμπάρακ στο διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ. Η ανάκριση του Αιγύπτιου πρώην προέδρου άρχισε την Τρίτη, αλλά διακόπηκε όταν ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με καρδιακά προβλήματα.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του είναι αλληλοσυγκρουόμενες. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι παρά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, γεγονός που του επέτρεψε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Η κατάσταση της υγείας του Μουμπάρακ είναι «ασταθής», μετέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, επικαλούμενο μία ιατρική πηγή από το νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ.

Οι στρατιωτικοί που έχουν αναλάβει την εξουσία στη Αίγυπτο, μετά την αποχώρηση του Μουμπάρακ, έχουν γίνει αποδέκτες το τελευταίο χρονικό διάστημα ιδιαίτερα έντονων πιέσεων από διαδηλωτές στην -εμβληματική πλέον για τις λαϊκές διεκδικήσεις- πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, προκειμένου να προχωρήσουν στην προσαγωγή σε δίκη του έκπτωτου προέδρου Μουμπάρακ και των στελεχών του καθεστώτος του.

Την Τρίτη, Αιγύπτιοι στρατιώτες και αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην πλατεία Ταχρίρ για να διαλύσουν την πενθήμερη καθιστική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών, που ζητούν να υπάρξει πολιτική διακυβέρνηση στη χώρα και ταχύτερη προσαγωγή στη δικαιοσύνη των πρώην αξιωματούχων του καθεστώτος του Μουμπάρακ.

Υπενθυμίζεται πως ο γενικός εισαγγελέας κλήτευσε τον τέως πρόεδρο της Αιγύπτου για το θέμα των δολοφονιών διαδηλωτών, αλλά και της υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος.

Την Κυριακή, στην πρώτη δημόσια δήλωσή του από την ημέρα που εξέπεσε από το αξίωμά του, ο Μουμπάρακ αντέκρουσε τις κατηγορίες και εξέφρασε την έκπληξη και την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση που του επιφυλάχθηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024