Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Λιβύη κυβερνάται από το λαό της, λέει ο Καντάφι

Η Λιβύη κυβερνάται από το λαό της, λέει ο Καντάφι

Τη στιγμή που οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης επιχειρούν αντεπίθεση για την ανακατάληψη πόλεων-κλειδιά στα ανατολικά της χώρας, ο Μουαμάρ Καντάφι εμφανίζεται ενώπιον υποστηρικτών του στην Τρίπολη και δηλώνει ότι η Λιβύη κυβερνάται από το λαό της και δεν έχει ανάγκη από προέδρους και βασιλείς. «Δεν έχω εξουσία, δεν είμαι πρόεδρος, δεν μπορώ να παραιτηθώ» δηλώνει επευφημούμενος. Συγκέντρωση υπέρ του Λίβυου συνταγματάρχη πραγματοποιείται στην Τρίπολη. Σφίγγει τον κλοιό η διεθνής κοινότητα, στο προσκήνιο και το ενδεχόμενο της στρατιωτικής επέμβασης...

Μπίφη Ευαγγελία

Τη στιγμή που οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης επιχειρούν αντεπίθεση για την ανακατάληψη πόλεων-κλειδιά στα ανατολικά της χώρας, ο Μουαμάρ Καντάφι εμφανίζεται ενώπιον υποστηρικτών του στην Τρίπολη και δηλώνει ότι η Λιβύη κυβερνάται από το λαό της και δεν έχει ανάγκη από προέδρους και βασιλείς.

«Δεν έχω εξουσία, δεν είμαι πρόεδρος, δεν μπορώ να παραιτηθώ» δηλώνει επευφημούμενος.

«Το λιβυκό σύστημα είναι ένα σύστημα του λαού και κανένας δεν μπορεί να εναντιωθεί στην αρχή του λαού […] Ο λαός είναι ελεύθερος να επιλέξει την Αρχή που κρίνει αρμόζουσα.

» Από το 1977 εγώ ο ίδιος και οι αξιωματικοί (που συμμετείχαν στην επανάσταση του 1969) έδωσαν την εξουσία στο λαό» σημείωσε κατά την ομιλία του.

Ο Καντάφι άσκησε κριτική στη Δύση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπαίνουμε στο μάτι αυτών που αμφισβητούν ότι η Λιβύη δεν κυβερνάται από κανέναν άλλο παρά από το λαό της».

Παράλληλα, απέρριψε όσα μεταδίδουν τα Μέσα Ενημέρωσης για διαδηλώσεις στη Λιβύη και επέρριψε και πάλι την ευθύνη για τις ταραχές στην Αλ Κάιντα.

Επίσης σημείωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης υπερβάλουν στις πληροφορίες που μεταδίδουν για τον αριθμό των νεκρών, λέγοντας ότι μόνον 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με ξένους υπολογισμούς, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ανέρχεται σε 2.000.

«Δεν υπάρχουν διαδηλώσεις στη Λιβύη. Δεν υπήρξαν καθόλου διαμαρτυρίες στο ανατολικό τμήμα» ανέφερε.

Kάλεσε τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ να διερευνήσουν τα γεγονότα, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος πιστεύει ότι πρόκειται για μια συνωμοσία που έχει στόχο την ανάληψη του ελέγχου της Λιβύης και του πετρελαίου της.

Ζήτησε μάλιστα από τους δύο Οργανισμούς να συστήσουν επιτροπές για την εξεύρεση της αλήθειας.

Υιός Καντάφι: Θα ελέγξουμε τη χώρα εντός 2 ημερών

Την ίδια ώρα, ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ένας από τους γιους του Λίβυου ηγέτη, προέβλεψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική Le Figaro ότι το λιβυκό καθεστώς θα ανακτήσει τον έλεγχο της χώρας «εντός δύο ημερών».
{{{ map }}}
Εντός δύο ημερών, όλα θα έχουν επανέλθει στην τάξη, προέβλεψε, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Όταν άρχισαν οι συγκρούσεις, οι οποίες περιορίστηκαν κυρίως στη Βεγγάζη και την Αλ Μπάιντα, η αστυνομία πανικοβλήθηκε και πυροβόλησε δεκάδες διαδηλωτές που επιτέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα» υπογράμμισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024