Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη δική τους εξέγερση συνεχίζουν στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ δημόσιοι υπάλληλοι και συνδικάτα

Τη δική τους εξέγερση συνεχίζουν στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ δημόσιοι υπάλληλοι και συνδικάτα

Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις στην πολιτεία Ουισκόνσιν, ενώ συνεχίζεται σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους η πολιτική διένεξη για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Η ένταση αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο. Το θέμα πλέον ξεπέρασε τα σύνορα της συγκεκριμένης πολιτείας και εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα.

Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις στην πολιτεία Ουισκόνσιν, ενώ συνεχίζεται σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους η πολιτική διένεξη για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Η ένταση αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στην πρωτεύουσα Μάντισον για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πρωτοβουλία των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι πλειοψηφούν στο τοπικό Κογκρέσο, και προβλέπει το δραστικό περιορισμό της δυνατότητας των περισσότερων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα να διαπραγματεύονται συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι Δημοκρατικοί πολιτικοί στο Ουισκόνσιν, που μειοψηφούν στην τοπική Βουλή, κυριολεκτικά απέδρασαν για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να τεθεί το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων σε ψηφοφορία.

Οι 14 Δημοκρατικοί κρύβονται στο γειτονικό Ιλινόι ώστε να αποφύγουν το να τους συλλάβουν αστυνομικοί του Ουισκόνσιν.

Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο έχει τη στήριξη του νέου Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη Σκοτ Ουόκερ κι εντάσσεται στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την μείωση του τεράστιου πολιτειακού δημοσιονομικού ελλείμματος.

Η αδυναμία της οικονομίας των ΗΠΑ προκαλεί οικονομικά προβλήματα στο Ουισκόνσιν και αρκετές ακόμα πολιτείες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν πολλές εκλογικές αναμετρήσεις σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο τον περασμένο Νοέμβριο με σημαία το σύνθημα ότι οι κρατικές δαπάνες είναι «εκτός ελέγχου».

Όμως πολέμιοι του νομοσχεδίου τονίζουν ότι καταργεί βασικά εργατικά δικαιώματα. Στους δημόσιους υπαλλήλους θα απαγορευθεί αυστηρά να διαπραγματεύονται συλλογικά για αυξήσεις μισθών υψηλότερες του πληθωρισμού.

Στη διαμάχη παρενέβη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνοντας ότι το νομοσχέδιο ισοδυναμεί με «επίθεση στα συνδικάτα» σε πολιτειακό τηλεοπτικό δίκτυο.

Συνδικαλιστές από όλη τη χώρα έχουν ταξιδέψει στην πολιτεία για να λάβουν μέρος στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024