Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνταράσσουν και την Υεμένη

Αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνταράσσουν και την Υεμένη

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν την Τετάρτη στην Υεμένη με τους διαδηλωτές που ζητούν επίμονα την παραίτηση του προέδρου Σάλεχ να συγκρούονται με αστυνομικούς. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την διαφθορά και την φτώχια και ζητούν πολιτικές ελευθερίες και ζητούν την παραίτηση του προέδρου της Υεμένης Σάλεχ, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια.

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν την Τετάρτη στην Υεμένη με τους διαδηλωτές που ζητούν επίμονα την παραίτηση του προέδρου Σάλεχ να συγκρούονται με αστυνομικούς. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο Άντεν, στην έδρα της νομαρχίας, και πυρπόλησαν τέσσερα αυτοκίνητα. Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στο αέρα και κατά των διαδηλωτών για να διαλύσουν το πλήθος, το οποίο απάντησε ρίχνοντας πέτρες, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία.

Δύο διαδηλωτές –ο ένας ήταν 21 ετών– σκοτώθηκαν στο Άντεν, τα πρώτα θύματα των πολυήμερων διαδηλώσεων στη χώρα, μίας από τις φτωχότερες της Μέσης Ανατολής.

Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, δήλωσε υπεύθυνος του νοσοκομείου.

Νωρίτερα ένας ακόμη διαδηλωτής είχε τραυματιστεί σοβαρά από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που προσπαθούσαν να διαλύσουν εκατοντάδες νεαρούς άνδρες που είχαν συγκεντρωθεί σε μία πλατεία και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία.

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές στην πρωτεύουσα Σαναά διαδηλώνουν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της χώρας.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, πολλοί με πολιτικά, είχαν κατέβει στους δρόμους της Σαναά για να διαλύσουν τις πορείες διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την διαφθορά και την φτώχια και ζητούν πολιτικές ελευθερίες και ζητούν την παραίτηση του προέδρου της Υεμένης, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια. Ο Σάλεχ έχει δηλώσει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2013 ούτε ο ίδιος, ούτε και ο γιος του Αχμέντ.

Μέσω του Facebook και του Twitter απηύθυναν κάλεσμα για μαζική διαδήλωση την ερχόμενη Παρασκευή, σε μία «Ημέρα της Οργής», αντίστοιχη με αυτή της Αιγύπτου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Σάλεχ υποστήριξε ότι άνθρωποι που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα προσπαθούν να σπείρουν το χάος στην περιοχή. «Υπάρχουν σχέδια να βυθιστεί η περιοχή στον πυρετό του χάους και της βίας. Στοχεύουν στην ασφάλεια της περιοχής και τη σταθερότητα των χωρών μας», φέρεται να είπε ο Σάλεχ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το βασιλιά του Μπαχρέιν, στην οποία του εξέφρασε την υποστήριξή του αφού και στη χώρα του οργανώνονται μεγάλες διαδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι η Υεμένη είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας ενώ αρκετές επιχειρήσεις (επίσημα ή μη) έχουν γίνει στο έδαφός της κατά τρομοκρατικών ομάδων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024