Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή και σάτιρα σε διαδήλωση κατά του Μπερλουσκόνι στο «αμαρτωλό» Άρκορε

Οργή και σάτιρα σε διαδήλωση κατά του Μπερλουσκόνι στο «αμαρτωλό» Άρκορε

Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές «πολιόρκησαν» την Κυριακή την πολυτελή βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Άρκορε, παγκοσμίως διάσημη για τα περιβόητα πάρτι του Καβαλιέρε. Με μάσκες του Μπερλουσκόνι, εσώρουχα ανά χείρας και πανό με συνθήματα εμπνευσμένα από το «μπούνγκα μπούνγκα», οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού. Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας και αρκετά άτομα τραυματίστηκαν.

Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές «πολιόρκησαν» την Κυριακή την πολυτελή βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Άρκορε, παγκοσμίως διάσημη για τα περιβόητα πάρτι του Καβαλιέρε. Με μάσκες του Μπερλουσκόνι, εσώρουχα ανά χείρας και πανό με συνθήματα εμπνευσμένα από το «μπούνγκα μπούνγκα», οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού. Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Η κυριακάτικη διαδήλωση συντονίστηκε μέσω υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης από τον Μωβ Λαό Μιλάνου (Popolo Viola) και άλλα κινήματα που γεννήθηκαν από τη μεγάλη διαδήλωση «Νο Berlusconi Day» του 2009, ζητώντας αδιάκοπα την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού.

Μετά τη συγκέντρωση ξέσπασαν συγκρούσεις όταν οι διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά σε μπλόκο της αστυνομίας και των καραμπινιέρων στην οδό που οδηγεί στην κατοικία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η ιταλική Repubblica μετέδωσε ότι αρκετά άτομα τραυματίστηκαν.

Πολλοί από τους διαδηλωτές στο Άρκορε φορούσαν μάσκες με το πρόσωπο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι καλυμμένο από εσώρουχα και μύτη γουρουνιού. Άλλοι κρατούσαν τα εσώρουχα στο χέρι, ενώ μία γυναίκα είχε ντυθεί δικαστικός «φωνάζοντας» στο πανό που κρατούσε «Εδώ είμαι!».

Οι διαδηλωτές είχαν στα χέρια μεγάλα πανό με πληθώρα συνθημάτων… Από το φημισμένο «μπούνγκα μπούνγκα» και «έξω οι συνοδοί από το κράτος» έως «αρκετά με τον Μπερλουσκόνι» και «παραιτήσου τώρα».

«Σίλβιο, είμαι σε αδυναμία καταβολής του ενοικίου μου. Μπορώ να έλθω στο επόμενο πάρτι σου;» έγραφε ένα από το πανό, την ώρα που η Εισαγγελία του Μιλάνου ετοιμάζεται να παραπέμψει σε δίκη τον Καβαλιέρε για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ».

Το Σάββατο 9.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους ο συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο, αλλά και Ρομπέρτο Σαβιάνο, διαδήλωσαν στο κέντρο του Μιλάνου και ζήτησαν την άμεση παραίτηση του Μπερλουσκόνι από την πρωθυπουργία.

Λιγότερο ογκώδης διαδήλωση κατά Μπερλουσκόνι έγινε περίπου την ίδια ώρα στη Φλωρεντία με τη συμμετοχή περίπου 3.000 Ιταλών.

Την ίδια ώρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει στα σκαριά νέα μέτρα για τον περιορισμό των εισαγγελικών εντολών για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε συνάντηση υποστηρικτών του, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να προωθήσει άμεσα νόμο που θα περιορίζει την δυνατότητα των εισαγγελέων να δίνουν εντολές για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

«Νομίζω ότι όλοι σας, σηκώνοντας το τηλέφωνο πρέπει να έχετε την αίσθηση ότι σας παρακολουθούν. Ουδείς έχει την βεβαιότητα ότι τα όσα λέει και διηγείται στην προσωπική του ζωή είναι ασφαλή και δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, με ξεκάθαρη παραβίαση της προσωπικής ζωής. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσει» δήλωσε.

Κατέστησε, επίσης, σαφές ότι με το νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, οι εισαγγελικές παρακολουθήσεις του σταθερού και κινητού τηλεφώνου θα επιτρέπονται μόνο για αδικήματα που συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία, την παιδεραστία, τις ανθρωποκτονίες και το οργανωμένο έγκλημα.

Το μέτρο αυτό συνδέεται άμεσα με το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ» από την στιγμή που οι δικαστικοί του Μιλάνου, από την αρχή του 2010, είχαν διατάξει την παρακολούθηση των τηλεφώνων αρκετών καλλονών, φίλων και συνεργατών του Ιταλού πρωθυπουργού.

Ο Καβαλιέρε δηλώνει, πάντως, βέβαιος ότι θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετή θητεία του, ενώ στενοί του συνεργάτες άφησαν να διαρρεύσει ότι σκοπεύει να μετονομάσει το κόμμα του «Λαός της Ελευθερίας» σε «Φόρτσα Ιτάλια». Μια επιστροφή, δηλαδή, στην ονομασία που είχε επιλέξει κατά την κάθοδό του στην πολιτική αρένα, το 1994.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024