Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένας Πάπας δεν μπορεί να δωρίσει τα όργανά του μετά θάνατον, αποφαίνεται το Βατικανό

Ένας Πάπας δεν μπορεί να δωρίσει τα όργανά του μετά θάνατον, αποφαίνεται το Βατικανό

Παρά το ότι ως καρδινάλιος ο Τζόζεφ Ράτσινγκερ ήταν δωρητής οργάνων, έχοντας μάλιστα τη σχετική κάρτα, μετά την εκλογή του Βενέδικτου Ιστ' ως προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν μπορεί να τα δωρίσει, αποφάνθηκε το Βατικανό.

Παρά το ότι ως καρδινάλιος ο Τζόζεφ Ράτσινγκερ ήταν δωρητής οργάνων, έχοντας μάλιστα τη σχετική κάρτα, μετά την εκλογή του Βενέδικτου Ιστ’ ως προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν μπορεί να τα δωρίσει, αποφάνθηκε το Βατικανό.

Το σώμα του Πάπα ανήκει μετά το θάνατό του στην Εκκλησία διευκρίνισε το Βατικανό και ο σεβασμός σε αυτό θα ήταν δυσχερέστερος αν είχε προηγηθεί μία δωρεά.

Πριν την εκλογή του ως Πάπα, ο καρδινάλιος Ράτσινγκερ ήταν υπέρμαχος της δωρεάς χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα σαν μία «πράξη αγάπης». Αυτή η στάση του τότε καρδινάλιου παρακίνησε Γερμανό γιατρό να ζητήσει τη στήριξη του Πάπα σε καμπάνια υπέρ της δωρεάς.

Ωστόσο, εξηγεί ο Guardian, η κίνηση δυσαρέστησε το Βατικανό. «Η κάρτα του δωρητή», εξήγησε ο γραμματέας του Βενέδικτου, «κατέστη de facto άκυρη μετά την εκλογή του».

«Σαν πολίτης έκανε μία επιλογή πριν από πολλά χρόνια, αλλά τώρα έχει έναν διαφορετικό ρόλο», είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024