Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισραηλινή ανησυχία για άνοδο των ισλαμιστών στην εξουσία της Αιγύπτου

Ισραηλινή ανησυχία για άνοδο των ισλαμιστών στην εξουσία της Αιγύπτου

Για την πιθανότητα να περάσει η εξουσία της Αιγύπτου στα χέρια της ριζοσπαστικής ισλαμικής αντιπολίτευσης προειδοποιεί ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, λέγοντας ότι ένα φανατικό θρησκευτικό καθεστώς στην Αίγυπτο δεν θα ήταν καλύτερο από την απουσία της δημοκρατίας. «Δεν λέμε πως όλα όσα έκανε ο Χόσνι Μουμπάρακ ήταν σωστά, όμως έκανε ένα πράγμα για το οποίο εμείς τον ευγνωμονούμε: διατήρησε την ειρήνη στη Μέση Ανατολή» δήλωσε ο Πέρες.

Για την πιθανότητα να περάσει η εξουσία της Αιγύπτου στα χέρια της ριζοσπαστικής ισλαμικής αντιπολίτευσης προειδοποιεί ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, λέγοντας ότι ένα φανατικό θρησκευτικό καθεστώς στην Αίγυπτο δεν θα ήταν καλύτερο από την απουσία της δημοκρατίας.

«Ανέκαθεν είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον πρόεδρο Μουμπάρακ» δήλωσε ο Πέρες στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε σε νεοδιορισθέντες πρεσβευτές στην κατοικία του στην Ιερουσαλήμ.

«Δεν λέμε πως όλα όσα έκανε ήταν σωστά, όμως έκανε ένα πράγμα για το οποίο εμείς τον ευγνωμονούμε: διατήρησε την ειρήνη στη Μέση Ανατολή» ανέφερε ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει δώσει οδηγίες στην κυβέρνησή του να μην σχολιάσει τις εξελίξεις στην Αίγυπτο. Ωστόσο, στο Ισραήλ ο πρόεδρος, τα καθήκοντα του οποίου είναι κυρίως εθιμοτυπικά, δεν λογοδοτεί στην κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα Haaretz το Ισραήλ ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξουν τη σταθερότητα του αιγυπτιακού καθεστώτος.

Στο έγγραφο Ισραηλινοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι είναι «προς το συμφέρον της Δύσης και του συνόλου της Μέσης Ανατολής η διατήρηση της σταθερότητας του καθεστώτος στην Αίγυπτο».

«Πρέπει, κατά συνέπεια, να σταματήσει η δημόσια κριτική κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ» αναφέρεται στο έγγραφο.

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, ενώ ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να απαντήσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024