Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διακόπτει τη λειτουργία του Al Jazeera η Αίγυπτος, «μαύρο» και στο δορυφορικό σήμα

Διακόπτει τη λειτουργία του Al Jazeera η Αίγυπτος, «μαύρο» και στο δορυφορικό σήμα

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου διέκοψε τη λειτουργία του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera που είχε για ημέρες συνεχή ροή ειδήσεων και ζωντανή εικόνα από το Κάιρο ενώ ανακάλεσε τις διαπιστεύσεις του προσωπικού δικτύου. Αργότερα μέσα στην ημέρα, αναφέρει το δίκτυο, διακόπηκε και το δορυφορικό σήμα από τον Nilesat.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου διέκοψε τη λειτουργία του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera που είχε για ημέρες συνεχή ροή ειδήσεων και ζωντανή εικόνα από το Κάιρο.

«Ο υπουργός Πληροφοριών διέταξε την αναστολή των επιχειρήσεων του Al Jazeera ακυρώνοντας τις άδειές του και αποσύροντας τη διαπίστευση σε όλο το προσωπικό του από σήμερα», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena.

Κάθε νόμιμο μέτρο πρέπει επίσης να ληφθεί ώστε να εμποδιστεί το τηλεοπτικό δίκτυο από το να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο μετάδοσης, επισήμαναν ακόμη οι αιγυπτιακές Αρχές.

Επιπλέον, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για διακοπή της λειτουργίας στην Αίγυπτο, το Al Jazeera ανέφερε ότι ο αιγυπτιακός δορυφόρος Nilesat διακόπτει το σήμα του δικτύου, χωρίς να επηρεαστούν άλλα δίκτυα. Με αυτή την εξέλιξη το Al Jazeera είναι εκτός αέρα για πολλά αραβικά κράτη. Ζητώντας συγγνώμη από τους τηλεθεατές, ο σταθμός τους ενημέρωσε για εναλλακτικές συχνότητες.

Από την πλευρά του, το δίκτυο τόνισε πως η απόφαση των Αρχών έχει στόχο «να κλείσει το στόμα του αιγυπτιακού λαού». Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «το Al Jazeera ενημερώθηκε σήμερα το πρωί [ενν. της Κυριακής] από τις αιγυπτιακές Αρχές» .

Η χώρα από την Παρασκευή έχει αποκοπεί από το Ίντερνετ με απόφαση της κυβέρνησης, απόφαση που χαρακτηρίστηκε «πρωτοφανής για τα παγκόσμια δεδομένα».

Παρά το διαδικτυακό μπλακάουτ που τους στέρησε την πρόσβαση στο email και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσαν για το συντονισμό των ενεργειών, οι Αιγύπτιοι βρήκαν άλλους τρόπους επικοινωνίας καθώς με τη βοήθεια ξένων εταιρειών χρησιμοποιούν συνδέσεις dialup προς το εξωτερικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024