Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε αναμονή η διεθνής κοινότητα εν όψει νέας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στα Τίρανα

Σε αναμονή η διεθνής κοινότητα εν όψει νέας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στα Τίρανα

Το αλβανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα προχωρήσει την Παρασκευή στην πραγματοποίηση αντικυβερνητικής διαδήλωσης, στη μνήμη των τριών νεκρών στη διαδήλωση της περασμένης εβδομάδας, παρά τις έντονες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να ξαναμπεί η Αλβανία στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Προσοχή συνιστούν οι ΗΠΑ στους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Αλβανία.

Το αλβανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα προχωρήσει την Παρασκευή στην πραγματοποίηση αντικυβερνητικής διαδήλωσης, στη μνήμη των τριών νεκρών στη διαδήλωση της περασμένης Παρασκευής.

Ο ηγέτης των σοσιαλιστών Έντι Ράμα κάλεσε τους Αλβανούς να βγουν στους δρόμους παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, που ζητεί να ματαιωθεί η διαδήλωση υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Η ΕΕ από την πλευρά έχει καλέσει σε έντονο ύφος τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση της χώρας να πράξουν με τρόπο ώστε να αποκατασταθεί η τάξη. Ενισχύοντας το μήνυμα της ΕΕ την Πέμπτη ο ΟΑΣΕ κάλεσε τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα να και τον Έντι Ράμα να ξεκινήσουν διάλογο προκειμένου να έπανέλθει η Αλβανία στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Παρ’ όλα αυτά το βράδυ της Πέμπτης ο Έντι Ράμα κάλεσε τους υποστηρικτές του να έλθουν στη διαδήλωση της Παρασκευής φορώντας πένθιμα ρούχα και κρατώντας λουλούδια και κεριά, για να τιμήσουν τους νεκρούς.

«Πιστεύουμε βαθύτατα ότι η κινητοποίησή μας δεν θα έχει καμία σχέση με τη βία» είπε ο Ράμα την Πέμπτη και ζήτησε «σεβασμό και ενότητα». «Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Προσοχή συνιστούν οι ΗΠΑ στους Αμερικανούς πολίτες

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα εξέδωσε προειδοποιητικό μήνυμα προς τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να αποφύγουν τις μετακινήσεις κοντά σε περιοχές, στις οποίες διεξάγονται διαδηλώσεις.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ, με αφορμή τη σημερινή διαδήλωση της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι όλες οι υπηρεσίες της δεν θα λειτουργούν και ότι η πρεσβεία θα παραμείνει κλειστή, ενώ καλεί το προσωπικό να αποφύγει τις μη αναγκαίες μετακινήσεις.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Υπενθυμίζουμε σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες ότι και διαδηλώσεις ειρηνικού χαρακτήρα μπορούν να μετατραπούν σε βίαιες και απρόβλεπτες».

Επισημαίνεται δε πως «οι διαδηλώσεις σε μία πόλη μπορεί δυνητικά να προκαλέσουν μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Μείνετε σε επαγρύπνηση και καλά ενημερωμένοι για την περιοχή στην οποία βρίσκεστε και δώστε σημασία στις αναφορές των ΜΜΕ σε σχέση με τις πορείες και τις συγκεντρώσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση απαιτείται από τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται ή φθάνουν στην Αλβανία να επισκεφθούν τον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας, ώστε να είναι ενημερωμένοι για τις συνθήκες ασφαλείας στη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024