Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίαιες ταραχές με δεκάδες τραυματίες στην Τυνησία παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Βίαιες ταραχές με δεκάδες τραυματίες στην Τυνησία παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Συνεχίζονται οι ταραχές στην Τυνησία. Πυροβολισμοί ακούγονται στο κέντρο της Τύνιδας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Τέσσερα ακόμα άτομα σκοτώθηκαν τη νύχτα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων αστυνομικών-διαδηλωτών στην Τυνησία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Δεκάδες ακόμα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στις ταραχές.

Συνεχίζονται οι ταραχές στην Τυνησία. Πυροβολισμοί ακούγονται στο κέντρο της Τύνιδας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.Τέσσερα ακόμα άτομα σκοτώθηκαν τη νύχτα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων αστυνομικών-διαδηλωτών στην Τυνησία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Δεκάδες ακόμα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στις ταραχές.

Νέα ένταση επικρατεί την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της χώρας. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, πυροβολισμοί έπεσαν στο κέντρο της Τύνιδας, ενώ αστυνομικοί απέκλεισαν μεγάλο τμήμα της Τυνησιακής πρωτεύουσας.

Μαύρος καπνός υψώνεται από σημεία της πρωτεύουσας και άνθρωποι καλύπτουν τα πρόσωπά τους για να προστατευθούν από τις αναθυμιάσεις.

Οι συγκρούσεις σημειώνονται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο της κεντρικής τράπεζας και την κυριότερη εμπορική συνοικία της πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται ο κεντρικός σταθμός των λεωφορείων και των τραμ.

Διακεκομμένα πυρά ακούγονται διαρκώς και αστυνομικοί εμποδίζουν πολίτες να εισέλθουν στην περιοχή.

Εκατοντάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους σε πολλές περιοχές στα βόρεια της πόλης, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.

Ένας 25χρονος σκοτώθηκε από πυρά στο προάστιο Ετανταμέν της πρωτεύουσας, όπου οι ταραχές συνεχίστηκαν όλο το βράδυ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της αντιπολίτευσης και με ηγέτη εργατικού συνδικάτου, οι θάνατοι σημειώθηκαν στην πόλη Μπιζέρτε και κοντά στην πρωτεύουσα.

Η κυβέρνηση τοποθετεί τους θανάτους σε 26 από την έναρξη των ταραχών τον προηγούμενο μήνα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούν ότι ο αριθμός είναι τουλάχιστον διπλάσιος.

Ο στρατός, που είχε αναπτυχθεί την Τετάρτη στην πρωτεύουσα, αποσύρθηκαν την Πέμπτη, αφήνοντας στη θέση του τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας και ειδικές αστυνομικές μονάδες αντικατέστησαν τα τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού στην κεντρική λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα και στην πλατεία της Βαρκελώνης, κοντά σε κεντρικό σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου και του τραμ.

Δύο στρατιωτικά οχήματα και ένοπλοι στρατιώτες έχουν παραμείνει στις θέσεις τους στην πλατεία Ιμνπν Χαλντούν, όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Γαλλίας.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Άλι αντικατέστησε τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας και διέταξε να απελευθερωθούν όλοι όσοι έχουν τεθεί υπό κράτηση λόγω των ταραχών που σημειώνονται εδώ και τέσσερις εβδομάδες στη χώρα, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Αργότερα το απόγευμα της Τετάρτης, η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις οκτώ το βράδυ ως τις έξι το πρωί τοπική ώρα (21:00 με 07:00 στην Ελλάδα). Η απαγόρευση αφορά στην πρωτεύουσα Τύνιδα και τα προάστια.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας εξέδωσε οδηγία προς τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τυνησία λόγω της αστάθειας η οποία επικρατεί στη χώρα.

«Δεδομένης της κατάστασης αστάθειας στην Τυνησία, όλα τα ταξίδια στη χώρα αποθαρρύνονται», ανέφερε ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024