Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τη μνήμη των έξι θυμάτων από το μακελειό της Αριζόνας τίμησε ο Μπαράκ Ομπάμα

Τη μνήμη των έξι θυμάτων από το μακελειό της Αριζόνας τίμησε ο Μπαράκ Ομπάμα

Φόρο τιμής στα έξι θύματα της επίθεσης στην Τουσόν απέτισε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ παρευρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση στην Αριζόνα. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τις πληγές στις καρδιές μας, αλλά το έθνος ενωμένο θα τιμήσει τα θύματα» τόνισε σε ομιλία του μετά την τελετή σε μία κατάμεστη αίθουσα του Πανεπιστημίου της Αριζόνας. Για πρώτη φορά άνοιξε τα μάτια της η βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς που τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση.

Φόρο τιμής στα έξι θύματα της επίθεσης στην Τουσόν απέτισε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του, Μισέλ, παρευρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση στην Αριζόνα.

Σε ομιλία του μετά την τελετή ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «δεν μπορούμε να κλείσουμε τις πληγές στις καρδιές μας, αλλά το έθνος ενωμένο θα τιμήσει τα θύματα».

Είπε ακόμη ότι η βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς που τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση και την οποία επισκέφθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια της τη νύχτα.

Πάνω από 14.000 άτομα συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την ομιλία του αμερικανού προέδρου στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, μάλιστα, προειδοποίησε τους Αμερικανούς να μην ψάχνουν για μια απλή εξήγηση, για το μακελειό τής Αριζόνα και είπε πως η χώρα θα συμπαρασταθεί τόσο στα θύματα της επίθεσης, όσο και στους πενθούντες συγγενείς των νεκρών.

«Συμβαίνουν άσχημα πράγματα, αλλά θα πρέπει να αποφύγουμε τις εύκολες εξηγήσεις» είπε ο Ομπάμα στην τελετή της κηδείας των θυμάτων.

Και συνέχισε λέγοντας: «Η αλήθεια είναι πως κανένας από εμάς δεν γνωρίζει τι ήταν ακριβώς αυτό που προκάλεσε αυτή την φρικτή επίθεση. Κανένας από εμάς δεν ξέρει με σιγουριά τι θα μπορούσε να σταματήσει αυτούς τους πυροβολισμούς πριν να συμβούν, ή ποιες σκέψεις υπήρχαν στο υποσυνείδητο του μυαλού ενός βίαιου ανθρώπου».

Ο αμερικανός πρόεδρος, επίσης, επαίνεσε για το θάρρος τους εκείνους που κατάφεραν να σταματήσουν τον δράστη του μακελειού πριν συνεχίσει την επίθεσή του.

Εν τω μεταξύ, από τις έρευνες των Αρχών προκύπτουν όλο και περισσότερα στοιχεία ότι ο δράστης του μακελειού σχεδίαζε από καιρό την επίθεση στην Αριζόνα. Ο 22χρονος Τζάρεντ Λόφνερ, που έχει προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη, βαρύνεται με έξι ανθρωποκτονίες και απόπειρα δολοφονίας αξιωματούχου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024