Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερειπωμένη παραμένει η Αϊτή ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό των 7,3 Ρίχτερ

Ερειπωμένη παραμένει η Αϊτή ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό των 7,3 Ρίχτερ

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την τεράστια καταστροφή από το σεισμό στην Αϊτή και ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε άθλιες συνθήκες, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί ήταν 316.000, σημαντικά περισσότεροι από την επίσημη αναφορά των 250.000. Με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς η ανοικοδόμηση.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την τεράστια καταστροφή από το σεισμό στην Αϊτή και ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε άθλιες συνθήκες, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί ήταν 316.000, σημαντικά περισσότεροι από την επίσημη αναφορά των 250.000.

Το αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαξ Μπελρίβ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Προσωρινής Επιτροπής Ανοικοδόμησης της Αϊτής, στην οποία συμπροεδρεύει μαζί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Εντωμεταξύ, η χώρα την Τετάρτη πένθησε τα θύματα του σεισμού. Πολλοί πήγαν σε λειτουργίες για τα θύματα φορώντας λευκά (πένθιμο χρώμα για τους Αϊτινούς), αρκετοί είχαν χάσει οικεία πρόσωπα στο σεισμό.

Στις τελετές παρέστησαν ο πρόεδρος Ρενέ Πρεβάλ και ο Μπιλ Κλίντον και αρκετοί ξένοι καλεσμένοι.

Το πλήγμα στην οικονομία και την κοινωνία της πάμπτωχης χώρας της Καραϊβικής θα χρειαστεί, όπως φαίνεται, πολλά χρόνια για να επουλωθεί.

Οι καταστροφές στις κρατικές υποδομές, σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες παρέλυσαν τη κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, η οικονομική καταστροφή όσων επέζησαν μεν αλλά έχασαν την περιουσία τους έφερε σε απόγνωση τεχνίτες και μικροεπαγγελματίες που βλέπουν την ανοικοδόμηση να προχωρά πολύ αργά.

Η επιδημία χολέρας στους καταυλισμούς των αστέγων και εσωτερικών προσφύγων –είναι περίπου ένα εκατομμύριο– και η μεγάλη δυσφορία για τους κυανόκρανους που έφεραν την ασθένεια αφήνουν τους Αϊτινούς απογοητευμένους και πικραμένους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024