Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Επιδημία» βιασμών στους καταυλισμούς σεισμόπληκτων στην Αϊτή

«Επιδημία» βιασμών στους καταυλισμούς σεισμόπληκτων στην Αϊτή

Αύξηση των περιστατικών βιασμού γυναικών και κοριτσιών στους καταυλισμούς της Αϊτής, που διευκολύνει η αδιαφορία των Αρχών, καταγγέλλουν ξένες οργανώσεις ακτιβιστών. Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό και το ξέσπασμα χολέρας, οι γυναίκες στην Αϊτή ακόμη δεν είναι ασφαλείς, υποστηρίζουν οι οργανώσεις, υπογραμμίζοντας πως όσο καθυστερεί η κατασκευή κατοικιών τόσο παρατείνεται ο κίνδυνος.

Αύξηση των περιστατικών βιασμού γυναικών και κοριτσιών στους καταυλισμούς της Αϊτής, που διευκολύνει η αδιαφορία των Αρχών, καταγγέλλουν ξένες οργανώσεις ακτιβιστών.

Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό και το ξέσπασμα χολέρας, οι γυναίκες στην Αϊτή ακόμη δεν είναι ασφαλείς, υποστηρίζουν οι οργανώσεις, υπογραμμίζοντας πως όσο καθυστερεί η κατασκευή κατοικιών τόσο παρατείνεται ο κίνδυνος.

«Η κυβέρνηση της Αϊτής, τα Ηνωμένα Έθνη και η διεθνής κοινότητα απέτυχαν να αντιδράσουν αποτελεσματικά στη βία εναντίον των γυναικών και των κοριτσιών που ζουν σε ανεξέλεγκτους καταυλισμούς για τους εσωτερικούς πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει το Πορτ-ο-Πρενς», αναφέρεται στην έκθεση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι οργανώσεις MADRE, «Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία στην Αϊτή», το δικηγορικό BAI και η Cuny School of Law.

«Δεν διαφαίνεται τέλος στον ορίζοντα για τις επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι γυναίκες της Αϊτής» αναφέρουν οι οργανώσεις, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Διεθνής Αμνηστία είχε καταγγείλει αυξανόμενο κίνδυνο βιασμού στους καταυλισμούς των σεισμοπλήκτων.

Κατά τους πέντε πρώτους μήνες μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου 2010 αναφέρθηκαν περισσότεροι από 250 βιασμοί, ενώ μεγάλος υπολογίζεται ο αριθμός των περιστατικών που δεν καταγγέλλονται ποτέ.

«Δυστυχώς, η μόνη διαφορά από τότε είναι ότι τώρα η σεξουαλική βία στους καταυλισμούς αναγνωρίζεται ως πρόβλημα, αλλά ακόμη δεν γίνονται και πολλά πράγματα» ανέφερε η Λίζα Ντέιβις, εκπρόσωπος του MADRE.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024