Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με λαμπρούς εορτασμούς υποδέχεται ολόκληρος ο κόσμος τη νέα χρονιά

Με λαμπρούς εορτασμούς υποδέχεται ολόκληρος ο κόσμος τη νέα χρονιά

Τη νέα χρονιά υποδέχθηκαν με πυροτεχνήματα και εκδηλώσεις η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία. Χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έλευση του 2011. Στην Αυστραλία ο καινούριος χρόνος ανέτειλε υπό το φως δεκάδων πυροτεχνημάτων, σε ένα από τα πιο φαντασμαγορικά σόου. Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τη νέα χρονιά υποδέχθηκαν με πυροτεχνήματα και εκδηλώσεις η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία. Χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έλευση του 2011.

Οι πρώτοι που αποχαιρέτησαν το 2010 είναι οι κάτοικοι του Κιριμπάτι, ενός μικρού νησιού του Ειρηνικού. Τα 6.000 μέλη αυτής της νησιωτικής κοινότητας συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες για να καλωσορίσουν το νέο χρόνο.

Στην Αυστραλία ο καινούριος χρόνος ανέτειλε υπό το φως δεκάδων πυροτεχνημάτων, σε ένα από τα πιο φαντασμαγορικά σόου.

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Ευρώπη και Αμερική.

Στην Ευρώπη, μετά το κύμα ψύχους που προκάλεσε χάος, περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι αναμένονται να συγκεντρωθούν στις όχθες του Τάμεση στο Λονδίνο για να ακούσουν το Μπιγκ Μπεν να χτυπάει τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου.

Εκατομμύρια άνθρωποι θα συγκεντρωθούν εξάλλου μπροστά στο Κολοσσαίο στη Ρώμη, την Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο ή τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

Στη Γερμανία, ένας γιγάντιος χιονοπόλεμος στον οποίο επρόκειτο να συμμετάσχουν 8.000 άτομα, την 1η Ιανουαρίου στο Βερολίνο, απαγορεύθηκε εξαιτίας φόβων για παρεκτροπές.

Η Εσθονία θα μπει στο 2011 περνώντας στο ευρώ, απαρνούμενη την κορώνα για να γίνει η 17η χώρα που θα υιοθετήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Στην Ασία, το θέαμα των πυροτεχνημάτων στον κόλπο του Χονγκ Κόνγκ αναμένεται ότι θα παρακολουθήσουν 400.000 άνθρωποι, ενώ εκατομμύρια Ιάπωνες θα μεταβούν στους σιντοϊστικούς ναούς για να «εξαγνιστούν».

Φέτος για πρώτη φορά τον νέο χρόνο θα γιορτάσει επισήμως και η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, μιας και μέχρι πέρυσι οι εορτασμοί επικεντρώθηκαν στο Τετ (τον σεληνιακό νέο χρόνο).

Ωστόσο, το καθεστώς της Μιανμάρ απαγόρευσε την χρήση πυροτεχνημάτων και τόνισε ότι όποιος τα χρησιμοποιεί θα τιμωρείται.

Στη Βομβάη, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, οι Αρχές έδωσαν το πράσινο φως στον κόσμο για να γιορτάσει όλη τη νύκτα, παρά τις προειδοποιήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών ότι υπάρχει κίνδυνος να πραγματοποιηθούν επιθέσεις.

Η τοπική κυβέρνηση παρέτεινε το ωράριο λειτουργίας των μπαρ, των ξενοδοχείων και των εστιατορίων από τις 01:30 στις 05:00. Οι γιορτές πάνω σε πλοία στον κόλπο της Βομβάης απαγορεύτηκαν, πάντως, για τρίτη διαδοχική χρονιά λόγω των αυξημένων απειλών κατά της ασφάλειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024