Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Φανερή» πλέον η θητεία των ομοφυλόφιλων στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ

«Φανερή» πλέον η θητεία των ομοφυλόφιλων στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ

Χρειάστηκε να περάσουν 17 χρόνια για να καταργηθεί οριστικά ο νόμος που επέτρεπε μεν στους Αμερικανούς ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, αρκεί να μην δήλωναν ανοικτά το σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Με 65 ψήφους υπέρ, έναντι 31 κατά, η Γερουσία των ΗΠΑ έβαλε οριστικά τέλος στον προηγούμενο νόμο.

Χρειάστηκε να περάσουν 17 χρόνια για να καταργηθεί οριστικά ο νόμος που επέτρεπε μεν στους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, αρκεί να μην δήλωναν ανοικτά το σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Με 65 ψήφους υπέρ, έναντι 31 κατά, η Γερουσία των ΗΠΑ έβαλε οριστικά τέλος στο νόμο, ο οποίος είχε μείνει γνωστός με τη φράση «Don’t ask, don’t tell» (δεν ρωτάς, δεν λες).

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε: «Από εδώ και στο εξής δεν θα χρειάζεται να ζητάμε από χιλιάδες ανθρώπους να ζουν μέσα σε ένα ψέμα για να υπηρετήσουν την πατρίδα που τόσο αγαπούν».

Σημειώνεται ότι στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στη Γερουσία, στο πλευρό των Δημοκρατικών στάθηκαν και οκτώ γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008 (υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία) είχε ταχθεί υπέρ της αλλαγής της νομοθεσίας, τελικά ψήφισε κατά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024