Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζονται οι μετεκλογικές ταραχές στην Ακτή του Ελεφαντοστού

Συνεχίζονται οι μετεκλογικές ταραχές στην Ακτή του Ελεφαντοστού

Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, με την απερχόμενη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να ερίζουν για το αποτέλεσμα και ξένους παρατηρητές να ανησυχούν ότι η χώρα βρίσκεται στα όρια του εμφύλιου πολέμου.

Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, με την απερχόμενη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να ερίζουν για το αποτέλεσμα.

Η αντιπολίτευση μιλά για 18 νεκρούς στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τις εκλογές αν και ο αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές ή από την αστυνομία.

Τη Πέμπτη, οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκρούστηκαν για άλλη μία ημέρα με δυνάμεις ασφαλείας. Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν στους έρημους δρόμους της πρωτεύουσας Αμπιτζάν.

Αν και στις εκλογές επικράτησε ο Αλασάν Ουαταρά, ο απερχόμενος πρόεδρος Λοράν Γκμπαγκμπό δεν έχει εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο.

Ο Ουαταρά προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του κράτους (έχει ήδη μαζί του ένα μέρος του στρατού) και να εγκαταστήσει ελεγχόμενες από τον ίδιο διοικήσεις σε υπουργεία και τη ραδιοτηλεόραση, που φρουρείται από κυβερνητικές δυνάμεις.

Μέσα σε αυτό σκηνικό βίας και αντιπαράθεσης, ξένοι παρατηρητές αλλά και ο ΟΗΕ ανησυχούν ότι η χώρα βρίσκεται στα όρια του εμφύλιου πολέμου, για άλλη μία φορά μετά τον πόλεμο του 2002-2003.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024