Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο Άσαντζ, τον Ιανουάριο τα νεώτερα για την έκδοση

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο Άσαντζ, τον Ιανουάριο τα νεώτερα για την έκδοση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας επικύρωσε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους o Τζούλιαν Άσαντζ, που βγήκε από τη φυλακή το απόγευμα της Πέμπτης. Θα παραμείνει στη Βρετανία και στις 11 Ιανουαρίου θα εξεταστεί τo αίτημα της Σουηδίας για την έκδοσή του -την οποία θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια ο 39χρονος ιδρυτής του WikiLeaks. Πλήθος διαδηλωτών υπέρ του Τζούλιαν Άσαντζ έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας επικύρωσε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους o Τζούλιαν Άσαντζ. Αφού βγήκε από τη φυλακή το απόγευμα της Πέμπτης, θα παραμείνει στη Βρετανία και στις 11 Ιανουαρίου θα εξεταστεί τo αίτημα της Σουηδίας για την έκδοσή του -την οποία θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια ο 39χρονος ιδρυτής του WikiLeaks.

Νωρίτερα, πλήθος διαδηλωτών υπέρ του Τζούλιαν Άσαντζ είχε συγκεντρωθεί έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο κατά την ακρόαση της έφεσης. Οι συγκεντρωθέντες ξέσπασαν σε ζητωκραυγές μόλις έγινε γνωστή η ετυμηγορία για την απελευθέρωση του ιδρυτή του WikiLeaks.

«Θα επιτρέψω την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους» ανακοίνωσε ο δικαστής Ντάνκαν Ούσελεϊ, η απόφαση του οποίου δεν υπόκειται σε έφεση.

Ο δικαστής όρισε την εγγύηση για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Άσαντζ στις 200.000 λίρες, όπως είχε αποφασίσει και σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο, όμως προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στους υπόλοιπους όρους της αποφυλάκισής του.

«Προφανώς επιθυμεί έντονα να καθαρίσει το όνομά του, διότι αν δεν το κάνει οι κατηγορίες πάντα θα εκκρεμούν» επισήμανε ο δικαστής μιλώντας σε μία αίθουσα κατάμεστη από δικηγόρους, δημοσιογράφους και υποστηρικτές του Άσαντζ.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, καταζητούμενος στη Σουηδία για υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης, φυλακίστηκε στις 7 Δεκεμβρίου μετά την παράδοσή του στην Σκότλαντ Γιαρντ, κατόπιν της έκδοσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την Interpol.

Ο Τζούλιαν Άσαντζ αρνείται το κατηγορητήριο, καταγγέλλει πολιτικά υποκινούμενη δίωξη και αρνείται την έκδοση την οποία επιδιώκει η Σουηδία προκειμένου να τον ανακρίνει.

Την Τρίτη το ύψος της εγγύησης είχε οριστεί στις 316.000 δολάρια, αλλά οι εισαγγελείς επιχείρησαν να τον κρατήσουν στη φυλακή, επιχειρηματολογώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει από τη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024