Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαθαίνει η κρίση στην Ακτή Ελεφαντοστού μετά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών

Βαθαίνει η κρίση στην Ακτή Ελεφαντοστού μετά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών

Στους δρόμους μεταφέρεται η πολιτική κρίση στην Ακτή Ελεφαντοστού μετά τις προεδρικές εκλογές και την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει τον «ηττημένο» Αλασάν Ουατάρα, την ώρα που ο «νικητής» Λοράν Γκμπάμπο ετοιμάζεται να ορκιστεί εκ νέου.

Στους δρόμους μεταφέρεται η πολιτική κρίση στην Ακτή Ελεφαντοστού μετά τις προεδρικές εκλογές και την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε το πρωί στα περίχωρα του προαστίου Αμπόμπο και στο προάστιο Ανγιάμα, στα βόρεια της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας, σύμφωνα με αυτήκοες μάρτυρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η προέλευση των πυρών.

Τα ξημερώματα σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ανδρών περιπόλου της χωροφυλακής και αγνώστων στο προάστιο Πορ-Μπουέ, στα νότια, όπου σταθμεύει η γαλλική εκστρατευτική δύναμη.

Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει βυθισθεί στην κρίση μετά τις προεδρικές εκλογές της 28ης Νοεμβρίου. Η Εκλογική Επιτροπή επικύρωσε τη νίκη του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπάμπο επί του αναγνωρισμένου ως «εκλεγμένου προέδρου» από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, αντιπάλου του Αλασάν Ουατάρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τόνισε από την Ινδία πως θα πρέπει να γίνει σεβαστή η «αδιαμφισβήτητη εκλογή» του Ουατάρα και απηύθυνε «έκκληση προς όλους τους ηγέτες και τους πολιτικούς και στρατιωτικούς υπευθύνους να σεβασθούν την ετυμηγορία του λαού και να απόσχουν από οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα μπορούσε να προκαλέσει ανάφλεξη της βίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024