Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ασύλληπτος παραμένει ο Άσαντζ εν αναμονή του νέου εντάλματος σύλληψής του

Ασύλληπτος παραμένει ο Άσαντζ εν αναμονή του νέου εντάλματος σύλληψής του

Ασύλληπτος παραμένει ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Άσαντζ, καθώς εκκρεμεί η έκδοση από τη Σουηδία του νέου εντάλματος εις βάρος του. Ο δικηγόρος του δηλώνει ότι τόσο οι βρετανικές όσο και οι σουηδικές αρχές γνωρίζουν ακριβώς το πού βρίσκεται, ενώ η Ουάσινγκτον πιέζει με κάθε τρόπο για τον εντοπισμό του. «Πολιτικό ηθοποιό με πολιτική ατζέντα» χαρακτηρίζει τον Άσαντζ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ασύλληπτος παραμένει ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Άσαντζ, καθώς εκκρεμεί η έκδοση από τη Σουηδία του νέου εντάλματος εις βάρος του. Ο δικηγόρος του δηλώνει ότι τόσο οι βρετανικές όσο και οι σουηδικές αρχές γνωρίζουν ακριβώς το πού βρίσκεται, ενώ η Ουάσινγκτον πιέζει με κάθε τρόπο για τον εντοπισμό του.

Όπως δήλωσε στο Associated Press ο δικηγόρος του Άσαντζ, Μαρκ Στίβενς, «οι αρχές της Σουηδίας και της Βρετανίας ξέρουν πώς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του και οι υπηρεσίες ασφαλείας γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκεται» στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Ο Στίβενς απέρριψε εκ νέου τις κατηγορίες βιασμού που αποδίδονται στον Άσαντζ από τις αρχές της Σουηδίας, υποστηρίζοντας ότι προφανώς προκύπτουν από μία υπόθεση «συναινετικής, αλλά χωρίς προφύλαξη, συνεύρεσης».

Άγνωστο παραμένει το πότε θα εκδώσει η Σουηδία το νέο ένταλμα σύλληψής του για την υπόθεση βιασμού, ενώ την Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του να ασκήσουν έφεση κατά του διεθνούς εντάλματος σύλληψής του και άρα παραμένει σε ισχύ το ένταλμα της Interpol.

Η Ουάσινγκτον, από την πλευρά της, έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές διαρροές εγγράφων που την έχουν βάλει «με την πλάτη στον τοίχο» και παράλληλα πιέζει για τον εντοπισμό του ιδρυτή της Wikileaks.

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε τον Άσαντζ ως «έναν πολιτικό ηθοποιό», που είναι αποφασισμένος να υπονομεύσει τη διεθνή διπλωματία θέτοντας σε κίνδυνο τις προσπάθειες για επίλυση προβλημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Δεν είναι δημοσιογράφος. Δεν κάνει αποκαλυπτική δημοσιογραφία. Είναι ένας πολιτικός ηθοποιός. Έχει πολιτική ατζέντα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Π.Τζ. Κρόουλι, σημειώνοντας:

«Προσπαθεί να υπονομεύσει το διεθνές σύστημα που σε εμάς παρέχει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε ουσιαστικά με άλλες κυβερνήσεις και να εργαστούμε σε πολύπλευρα ζητήματα και πάνω σε μια διμερή βάση να βοηθήσουμε στην επίλυση περιφερειακών και διεθνών θεμάτων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024