Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεταμένη η κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού μετά τις προεδρικές εκλογές

Τεταμένη η κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού μετά τις προεδρικές εκλογές

Πολιτικά έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τελικού γύρου των προεδρικών εκλογών στην αφρικανική χωρά. Ο στρατός ανέφερε ότι τα σύνορα κλείνουν μέχρι νεωτέρας μετά την ανακοίνωση ότι νικητής της κάλπης είναι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλασάν Ουατάρα, που επικράτησε του απερχόμενου Λοράν Γκμπάγκμπο.

Πολιτικά έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τελικού γύρου των προεδρικών εκλογών στην αφρικανική χωρά. Όλες οι περιοχές των συνόρων της Ακτής του Ελεφαντοστού έκλεισαν μέχρι νεωτέρας την Πέμπτη, ανακοίνωσε η διοίκηση του στρατού από την κρατική τηλεόραση, μετά την ανακοίνωση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής της χώρας ότι νικητής των εκλογών είναι ο Αλασάν Ουατάρα, ο οποίος υπερίσχυσε του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο.

Στο μεταξύ το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε απόψε ότι οι προεδρικές εκλογές στην Ακτή του Ελεφαντοστού, το αποτέλεσμα των οποίων απομακρύνει τον πρόεδρο Γκμπάγκμπο από την εξουσία, ήταν δημοκρατικές και απηύθυναν έκκληση στους αντίπαλους πολιτικούς ηγέτες να σεβαστούν το αποτέλεσμα και να συνεργαστούν για μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

Το Συμβούλιο εξέδωσε και ανακοίνωση για το αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος Γκμπάγκμπο αμφισβητεί το αποτέλεσμα σύμφωνα με το οποίο ο αντίπαλος του Ουατάρα απέσπασε το 54% των ψήφων.

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στην Ακτή του Ελεφαντοστού Ιτζ Τσόι, ενημέρωσε το Συμβούλιο για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής και το διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σε ένα «δημοκρατικό κλίμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024