Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έτοιμες» για ανοιχτή θητεία των ομοφυλόφιλων δηλώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ

«Έτοιμες» για ανοιχτή θητεία των ομοφυλόφιλων δηλώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ναύαρχος Μάικλ Μιούλεν, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι «έτοιμοι» για την ανοιχτή θητεία των ομοφυλόφιλων. Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν προειδοποιεί ότι η απόφαση ίσως είναι πρόωρη.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ναύαρχος Μάικλ Μιούλεν, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι «έτοιμοι» για την ανοιχτή θητεία των ομοφυλόφιλων.

Την ίδια στιγμή, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν προειδοποιεί ότι η απόφαση ίσως είναι πρόωρη.

«Πιστεύω ότι, μακροπρόθεσμα, η κατάργηση της νομοθεσίας θα ενισχύσει το Στρατό μας και θα μας επιτρέψει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. (Η κατάργηση του νόμου) θα αντανακλά καλύτερα την χώρα που υπηρετούμε » δήλωσε ο ναύαρχος Μιούλεν στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, χαρακτήρισε «πρόωρη» μια τέτοια απόφαση.

«Δεν λέω ότι ο νόμος δεν πρέπει να αλλάξει ποτέ. Λέω απλά ότι ίσως είναι πρόωρο να προχωρήσουμε σε μια τέτοια αλλαγή, μια τέτοια εποχή και με αυτόν τον τρόπο» είπε.

Ωστόσο, ο ναύαρχος Μάικ Μιούλεν απέρριψε τα επιχειρήματα πολλών γερουσιαστών που ανέφεραν ότι ο στρατός των ΗΠΑ είναι «εξασθενημένος» από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και δεν μπορεί να «αντέξει» και την ανοιχτή θητεία.

«Ο πόλεμος δεν καταπνίγει την αλλαγή, την απαιτεί» υποστήριξε.

Ο νόμος που ονομάζεται «Μην ρωτάς, μην λες», και εγκρίθηκε το 1993, υποχρεώνει τους ομοφυλόφιλους στρατιωτικούς να κρύβουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, υπό την απειλή της αποστράτευσης.

Ο Λευκός Οίκος θέλει την κατάργηση του νόμου από την Γερουσία πριν από το τέλος του έτους, όπως και ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος επιθυμεί «να προλάβει» τις εξελίξεις και να καταργηθεί ο νόμος πριν πολλοί στρατιώτες καταφύγουν στα δικαστήρια.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να μπλοκάρουν το νομοσχέδιο.

Μια μελέτη του Πενταγώνου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη δείχνει ότι το 70% των 115.000 στρατιωτικών και των 44.000 συζύγων στρατιωτικών που ρωτήθηκαν, τάσσονται υπέρ της κατάργησης του νόμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024