Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο κόμμα που θα καταδικάζει τη βία ανακοίνωσε η πολιτική πτέρυγα της ΕΤΑ

Νέο κόμμα που θα καταδικάζει τη βία ανακοίνωσε η πολιτική πτέρυγα της ΕΤΑ

Τη δημιουργία νέου κόμματος, που για πρώτη φορά θα καταδικάζει τη βία, ανακοίνωσαν το Σάββατο τα μέλη της πολιτικής πτέρυγας της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ. Πρόκειται για μέλη του κόμματος Μπατασούνα, που έχει κριθεί παράνομο. Στόχος τους είναι ο νέος πολιτικός φορέας να μετάσχει στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη Χώρα των Βάσκων τον ερχόμενο Μάιο.

Τη δημιουργία νέου κόμματος, που για πρώτη φορά θα καταδικάζει τη βία, ανακοίνωσαν το Σάββατο τα μέλη της πολιτικής πτέρυγας της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.

Πρόκειται για μέλη του κόμματος Μπατασούνα, που έχει κριθεί παράνομο από το 2002. Στόχος τους είναι ο νέος πολιτικός φορέας να μετάσχει στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη Χώρα των Βάσκων τον ερχόμενο Μάιο.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος τού Μπατασούνα, «στον νέο πολιτικό φορέα δεν θα υπάρχει χώρος για κανενός είδους βίαιο εξαναγκασμό» και «το καταστατικό του θα είναι σύμφωνο με τον νόμο» που διέπει τα ισπανικά πολιτικά κόμματα.

Η κυβέρνηση Θαπατέρο διέκοψε κάθε μορφής διάλογο τόσο με την ΕΤΑ όσο και τους εκπροσώπους του Μπατασούνα το 2006, όταν η βασκική οργάνωση παραβίασε τη συμφωνία εκεχειρίας με τη βομβιστική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαδρίτης.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η οργάνωση ανήγγειλε τερματισμό των επιθέσεων, κάτι που η κυβέρνηση της Ισπανίας αντιμετώπισε με σκεπτικισμό, αξιώνοντας τον πλήρη αφοπλισμό της οργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024