Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανίδα διεκδικεί την... κυριότητα του Ήλιου

Ισπανίδα διεκδικεί την… κυριότητα του Ήλιου

Με το επιχείρημα ότι έχει την επικαρπία του και ότι δεν υπάρχει κανείς (γνωστός) ιδιοκτήτης του εδώ και χιλιάδες χρόνια, Ισπανίδα ζήτησε να αναγνωριστεί ως ιδιοκτήτρια του Ήλιου υποστηρίζοντας πως οι διεθνείς συμβάσεις απαγορεύουν σε κράτη αλλά όχι σε φυσικά πρόσωπα να κατέχουν ουράνια σώματα. Η «ιδιοκτήτρια» αφήνει μάλιστα, σύμφωνα με εφημερίδες της περιοχής, ανοικτό το ενδεχόμενο να χρεώνει τη χρήση ηλιακής ακτινοβολίας (λογικά, μόνο στους γήινους), αξιοποιώντας τα έσοδά της για κοινωφελείς σκοπούς.

Με το επιχείρημα ότι έχει την επικαρπία του και ότι δεν υπάρχει κανείς (γνωστός) ιδιοκτήτης του εδώ και χιλιάδες χρόνια, Ισπανίδα ζήτησε να αναγνωριστεί ως ιδιοκτήτρια του Ήλιου υποστηρίζοντας πως οι διεθνείς συμβάσεις απαγορεύουν σε κράτη αλλά όχι σε φυσικά πρόσωπα να κατέχουν ουράνια σώματα.

Όπως αναφέρειLa Voz de Galicia, η Άνχελες Ντουράν από το Σαλβατέρα ντε Μίνιο στην βορειοδυτική Ισπανία παρουσιάστηκε σε συμβολαιογράφο με την πράξη έτοιμη για επικύρωση: «Είμαι ιδιοκτήτρια του Ήλιου, ενός αστεριού φασματικού τύπου G2, που βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση περίπου 149,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την Γη» αναφέρει το έγγραφο.

Η νέα ιδιοκτήτρια του Ήλιου, Άνχελες Ντουράν, τόνισε στην εφημερίδα πως υπάρχει μια διεθνής σύμβαση που απαγορεύει σε χώρες να είναι ιδιοκτήτριες πλανητών, αλλά όχι σε άτομα. Μάλιστα, «υπάρχει ένας Αμερικανός που με παρόμοια συμβολαιογραφική πράξη στοχεύει να γίνει ιδιοκτήτης της Σελήνης και σχεδόν όλων των άλλων πλανητών» ανέφερε η Ισπανίδα στην εφημερίδα.

Η ίδια μάλιστα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να χρεώνει την χρήση ηλιακής ακτινοβολίας (λογικά, μόνο στους γήινους). Τα έσοδα που θα έχει, αναφέρει, θα πηγαίνουν όμως κατά 50% στα ταμεία του ισπανικού κράτους, το 20% στα ασφαλιστικά ταμεία, το 10% για την έρευνα και ανάπτυξη –η ιδιοκτήτρια του ήλιου θα κρατά μόνο το 10%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024