Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επανεκλογή Μέρκελ στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης

Επανεκλογή Μέρκελ στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης

Στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης επανεξελέγη η Ανγκελα Μέρκελ με 90,4% έναντι 94,83% στο συνέδριο του 2008 -μειωμένο ποσοστό που αντικατοπτρίζει τις έριδες και τη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της CDU για τις πολιτικές της Γερμανίδας καγκελαρίου. Από το βήμα του συνεδρίου στην Καρλσρούη η Μέρκελ αναγνώρισε την απογοήτευση απέναντι στην κυβέρνηση, επέμεινε όμως ότι οι αντιδημοφιλείς αποφάσεις θα αποδώσουν καρπούς, δίνοντας έμφαση στη γερμανική οικονομική ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας.

Στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης επανεξελέγη τη Δευτέρα η Ανγκελα Μέρκελ με ποσοστό 90,4% έναντι 94,83% στο συνέδριο του 2008 -μειωμένο ποσοστό που αντικατοπτρίζει τις έριδες και τη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της CDU για τις πολιτικές της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Από το βήμα του συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατών στην Καρλσρούη η Μέρκελ αναγνώρισε την απογοήτευση απέναντι στην κυβέρνηση, επέμεινε όμως ότι οι αντιδημοφιλείς αποφάσεις θα αποδώσουν καρπούς, δίνοντας έμφαση στη γερμανική οικονομική ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας.

Το μειωμένο ποσοστό αντικατοπτρίζει τη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της CDU, η οποία καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Μέρκελ παραμένει η αδιαφιλονίκητη ηγέτις του κόμματος παρά τους φόβους εξαιτίας της «τσουλήθρας» στα ποσοστά.

Το συνέδριο της CDU άνοιξε τις εργασίες του το πρωί της Δευτέρας στη σκιά των πιέσεων που δέχεται η Ανγκελα Μέρκελ για την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παραμονές του συνεδρίου έχει φουντώσει η φημολογία που ήθελε την Μέρκελ να αντικαθιστά τον Σόιμπλε, μεταδίδει η Deutsche Welle. Αφορμή, το ξέσπασμα οργής on camera του υπουργού, όταν διαπίστωσε ότι ο εκπρόσωπός του δεν είχε μοιράσει στους δημοσιογράφους τα νέα στοιχεία για τα φορολογικά έσοδα.

Στην πραγματικότητα τα αίτια για το αρνητικό κλίμα που καλλιεργείται σε βάρος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πρέπει να αναζητηθούν στην κατάσταση της υγείας του και στην επίμονη άρνηση του να ανταποκριθεί στο αίτημα πολλών Χριστιανοδημοκρατών για φορολογικές ελαφρύνσεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπερασπίστηκε, ωστόσο, στο συνέδριο τον υπουργό Οικονομικών και απέρριψε εκ νέου το αίτημα των συνέδρων για φορολογικές ελαφρύνσεις.

Στο βήμα του συνεδρίου η Μέρκελ αναγνώρισε την απογοήτευση για το πρώτο έτος της διακυβέρνησής της με τους Φιλελεύθερους, ωστόσο επέμεινε ότι οι αντιδημοφιλείς αποφάσεις θα αποδώσουν καρπούς και έδωσε έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας.

Ο συνασπισμός της Γερμανίδας καγκελαρίου «καταποντίζεται» στις δημοσκοπήσεις εξαιτίας εσωτερικών αντιπαραθέσεων και της πολιτικής της στην οικονομία και την ενέργεια (η παράταση ζωής των πυρηνικών σταθμών εξόργισε τους Γερμανούς).

Οι Χριστιανοδημοκράτες είχαν συγκεντρώσει στις εκλογές του 2009 ποσοστό 33,8%, όμως σήμερα οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν ποσοστό γύρω στο 31%.

Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε στην ομιλία της στο συνέδριο στην Καρλσρούη ότι αυτές οι αποφάσεις «θα αποδειχθεί τελικά ότι ήταν απαραίτητες και θα πείσουν τους πολίτες», μεταδίδει σχετικά το Associated Press.

Το Σάββατο περίπου 100.000 άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της κοινωνικής ανισότητας, μία ημέρα πριν ανοίξουν οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.

Από το βήμα του συνεδρίου η Μέρκελ άσκησε δριμεία κριτική στην σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Σρέντερ για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Τα πάντα διακυβεύονται. Εάν το ευρώ αποτύχει, τότε η Ευρώπη θα αποτύχει» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, ενόσω αυξάνονται οι πιέσεις προς την Ιρλανδία να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.

Η Ευρώπη πρέπει να απομακρύνει κινδύνους για το ευρώ και να δημιουργήσει μια νέα «άγκυρα» χρηματοοικονομικής και οικονομικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη, είπε η Μέρκελ μιλώντας στο κομματικό συνέδριο της CDU.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024