Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να βάλει τέλος στις προκλήσεις  ζητά από τη Βόρειο Κορέα ο Μπαράκ Ομπάμα

Να βάλει τέλος στις προκλήσεις ζητά από τη Βόρειο Κορέα ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απαιτεί από το καθεστώς της Βορείου Κορέας να θέσει τέλος στις προκλήσεις και να επιδείξει σοβαρότητα προκειμένου να επαναληφθούν οι εξαμερείς διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Λιου Μιουνγκ-μπακ στη Σεούλ, ο Ομπάμα τόνισε πως οι ΗΠΑ «περιμένουν σοβαρή πρόταση» από τη Βόρεια Κορέα για την επιστροφή στο διάλογο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απαιτεί από το καθεστώς της Βορείου Κορέας να επιδείξει σοβαρότητα προκειμένου να επαναληφθούν οι εξαμερείς διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Λιου Μιουνγκ-μπακ στη Σεούλ, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως οι ΗΠΑ «περιμένουν σοβαρή πρόταση» από τη Βόρεια Κορέα -η οποία δηλώνει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στο διάλογο από τον οποίο αποχώρησε προ διετίας.

«Θα έλθει η στιγμή που θα επαναληφθούν οι συνομιλίες των ‘Έξι’, όμως περιμένουμε μία σοβαρή πρόταση από τους Βορειοκορεάτες. Δεν θέλουμε να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο και να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το διεθνώς απομονωμένο κομμουνιστικό καθεστώς της Βορείου Κορέας έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο η Σεούλ και η Ουάσινγκτον τονίζουν ότι η Πιονγιάνγκ πρέπει πρώτη να επιδείξει αξιοπιστία στις δεσμεύσεις της για αποπυρηνικοποίηση.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο χτύπησε «κόκκινο» το Μάρτιο όταν τορπιλίστηκε νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 46 ναύτες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε κατά την συνέντευξη Τύπου ότι η Βόρειος Κορέα πρέπει να απαντήσει στις ανησυχίες της Σεούλ σχετικά με τη βύθιση του πλοίου και να θέσει τέλος στις προκλητικές ενέργειες.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος δήλωσε από την πλευρά του ότι ο Ομπάμα «επαναβεβαίωσε τη θέση ότι η Βόρειος Κορέα πρέπει να επιδείξει μία υπεύθυνη συμπεριφορά για το επεισόδιο του πλοίου», επισημαίνοντας ότι αυτό θα σηματοδοτούσε την εκκίνηση της βελτίωσης στις μεταξύ τους σχέσεις.

Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στη Σεούλ, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της G20.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024