Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυση στην Rolls Royce εξετάζει να κάνει η Qantas για τη βλάβη στα Airbus A380

Μήνυση στην Rolls Royce εξετάζει να κάνει η Qantas για τη βλάβη στα Airbus A380

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas αναμένεται να μηνύσει την Rolls Royce και να διεκδικήσει αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων μετά την βλάβη που παρουσιάστηκε σε κινητήρες αεροσκαφών της τύπου Airbus A380. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο στόλος των Α380 θα παραμείνει καθηλωμένος για τουλάχιστον 48 ώρες ακόμη, προκειμένου να είναι βέβαιο πως τα αεροσκάφη θα μπορούν να πετάξουν με απόλυτη ασφάλεια.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas αναμένεται να μηνύσει την Rolls Royce και να διεκδικήσει αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων μετά την βλάβη που παρουσιάστηκε σε κινητήρες αεροσκαφών της τύπου Airbus A380.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι ανάφλεξη που προκλήθηκε από διαρροή λαδιού στον κινητήρα του αεροσκάφους A-380 ευθύνεται για τη βλάβη που προκλήθηκε στην πτήση Σιγκαπούρη – Σίδνεϊ και ζήτησε επαναλαμβανόμενους αυστηρούς ελέγχους στα SuperJumbo που φέρουν κινητήρες της Rolls Royce.

Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε ότι η καθήλωση του στόλου της των A380 θα διατηρηθεί για τουλάχιστον 48 ώρες ακόμη.

«Τα αεροσκάφη A380 δεν θα τεθούν σε υπηρεσία όσο δεν υπάρχει η απόλυτη βεβαιότητα ότι ο στόλος μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η ανάλυση των πρώτων στοιχείων της έρευνας για το συμβάν δείχνει ότι ανάφλεξη λαδιού (στον κινητήρα) είναι πιθανόν να προκάλεσε τη βλάβη του δίσκου της τουρμπίνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Αεροπορικής Ασφάλειας, η οποία συνιστά επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα του κινητήρα, ώστε «εάν εντοπισθεί οποιαδήποτε ανωμαλία, να απαγορευθεί κάθε νέα λειτουργία του κινητήρα.

Έχει ήδη συμπληρωθεί μια εβδομάδα από το ατύχημα της Σιγκαπούρης και την καθήλωση όλων των αεροσκαφών τύπου Airbus A380 της Qantas.

Εκτιμάται πως η Qantas πληρώνει ένα εκατομμύριο δολάρια σε δόσεις, κάθε μήνα, για καθένα από τα έξι αεροσκάφη της Airbus A380 που τώρα είναι καθηλωμένα.

Πάντως η αυστραλιανή εταιρία έκανε γνωστό πως θα προχωρήσει και σε νέες αγορές Airbus A380.

«Συνολικά σε πρώτη φάση θα αγοράσουμε 20 αεροσκάφη αυτού του τύπου. Είναι εκπληκτικά αεροπλάνα» είπε η εκπρόσωπος της εταιρίας Ολίβια Γουίρθ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την υποχρεωτική καθήλωση των αεροσκαφών της Qantas τύπου Airbus A380, τώρα και η Singapore Airlines καθήλωσε τρία αεροσκάφη της του ίδιου τύπου για να αντικαταστήσει τους κινητήρες τους που είναι παραγωγή Rolls Royce.

H Singapore Airlines στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως το μέτρο είναι προληπτικό.

Το ένα από τα τρία της αεροσκάφη που καθηλώθηκε είναι στη Μελβούρνη, το άλλο στο Σίδνει και το τρίτο στο Λονδίνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024