Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλήψεις και έρευνες στο Λονδίνο μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου

Συλλήψεις και έρευνες στο Λονδίνο μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου

Έρευνα για να διαπιστωθούν τυχόν παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας, διέταξε η μητροπολιτική αστυνομία στο Λονδίνο, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου φοιτητών. Ομάδες νεαρών επιτέθηκαν στα γραφεία του κόμματος των Συντηρητικών και συγκρούστηκαν και με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αρχές προχώρησαν σε 35 συλλήψεις, ενώ 14 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Έρευνα για να διαπιστωθούν τυχόν παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας, διέταξε η μητροπολιτική αστυνομία στο Λονδίνο, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου φοιτητών.

Ομάδες νεαρών επιτέθηκαν στα γραφεία του κόμματος των Συντηρητικών και συγκρούστηκαν και με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αρχές προχώρησαν σε 35 συλλήψεις, ενώ 14 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε αφότου ανέλαβε καθήκοντα ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον και πραγματοποιήθηκε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, καθώς πριν λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση ανακοίνωσε σκληρά μέτρα λιτότητας για τον περιορισμό του ελλείμματος.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων φοιτητών, που διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει σημαντικά τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια.

Με το ισχύον καθεστώς, τα δίδακτρα ανέρχονται σε περίπου 3.800 ευρώ ετησίως, για κάθε Ευρωπαίο ή Βρετανό φοιτητή, και εάν υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης θα φτάσουν τις 7.000 ευρώ, ακόμα και τις 10.000 ευρώ σε ειδικές περιπτώσεις.

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και διδάσκοντες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των Τόρις, έσπασαν τις τζαμαρίες, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του κτηρίου, άναψαν φωτιές στα πλακάτ που κρατούσαν και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές είχαν περικυκλώσει και τα γραφεία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά αποχώρησαν.

Τα επεισόδια μεταδόθηκαν ζωντανά από το BBC που κάλυπτε το συλλαλητήριο και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος βρίσκεται στη Σεούλ για τη σύνοδο της G20, παρακολουθούσε από την τηλεόραση την επίθεση στα γραφεία του κόμματός του.

«Οι πολίτες μπορούν να διαδηλώνουν, αλλά η βία δεν είναι ανεκτή» δήλωσε στο BBC ο Κάμερον, αναφέροντας ότι όση ώρα παρακολουθούσε τα επεισόδια ανησυχούσε «για την ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται στο κτήριο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024