Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις με στόχο Ιρανούς προσκυνητές στο Ιράκ

Αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις με στόχο Ιρανούς προσκυνητές στο Ιράκ

Επτά άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε τζαμί στην ιερή πόλη των σιιτών Κερμπάλα στο κεντρικό Ιράκ. Στόχος της επίθεσης ήταν Ιρανοί προσκυνητές. Ακολούθησε δεύτερη επίθεση με στόχο Ιρανούς σιίτες προσκυνητές στη Νατζάφ, η οποία οδήγησε στο θάνατο τριών και τον τραυματισμό δέκα ατόμων. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν τη στιγμή που οι Ιρακινοί ηγέτες συναντώνται για να καταλήξουν σε συμφωνία κοινής διακυβέρνησης.

Επτά άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε τζαμί στην ιερή πόλη των σιιτών Κερμπάλα στο κεντρικό Ιράκ. Στόχος της επίθεσης ήταν Ιρανοί προσκυνητές. Ακολούθησε δεύτερη επίθεση με στόχο Ιρανούς προσκυνητές στη Νατζάφ, η οποία οδήγησε στο θάνατο τριών και τον τραυματισμό δέκα ατόμων.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τη στιγμή που οι Ιρακινοί ηγέτες συναντώνται για να καταλήξουν σε συμφωνία κοινής διακυβέρνησης, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στην πολιτική ζωή του Ιράκ που μετρά οκτώ μήνες -μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι, ο κύριος αντίπαλός του Ιγιάντι Αλάουι και κορυφαίοι πολιτικοί συμμετέχουν στις συνομιλίες που πραγματοποιούνται στην πόλη Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης βόρειας περιφέρειας του Κουρδιστάν.

Στο στόχαστρο Ιρανοί προσκυνητές στην Κερμπάλα

Η έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην Κερμπάλα σημειώθηκε στο βορειότερο σημείο της πόλης, κοντά στο τέμενος του Ιμάμη Αμπάς, σε απόσταση 118 χιλιομέτρων νότια της Βαγδάτης. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Στόχος της επίθεσης ήταν Ιρανοί προσκυνητές.

«Ήταν επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Υπήρχαν Ιρανοί προσκυνητές στην περιοχή. Αυτοί ήταν ο στόχος της επίθεσης» είπε ο Μοχάμεντ αλ Μουσάουϊ, ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου στην Κερμπάλα.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου στην περιοχή αυτή που σημειώθηκε η επίθεση, προκειμένου να αποτρέπονται επιθέσεις κοντά στο τέμενος του Ιμάμη Αμπάς, έναν από τους ιερότερους τόπους του σιιτικού Ισλάμ και σημαντικό χώρο προσκυνήματος.

Βομβιστική επίθεση και στη Νατζάφ

Λίγες ώρες μετά την επίθεση στην Κερμπάλα σημειώθηκε έκρηξη στη Νατζάφ, και πάλι με στόχο Ιρανούς προσκυνητές.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίσθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε λεωφορεία που μετέφεραν Ιρανούς προσκυνητές στην ιερή για τους σιίτες πόλη Νατζάφ, όπως δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Στη Νατζάφ βρίσκεται το τέμενος του Ιμάμη Αλι, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες σιιτών μουσουλμάνων από το Ιράκ, το Ιράν και άλλες χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024