Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο «παρά πέντε» πριν εκραγεί εξουδετερώθηκε πακέτο από την Υεμένη

Στο «παρά πέντε» πριν εκραγεί εξουδετερώθηκε πακέτο από την Υεμένη

Μόλις 17 λεπτά προτού εκραγεί εξουδετερώθηκε το ένα από τα δύο παγιδευμένα δέματα της Αλ Κάιντα που εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα αεροπορικώς από την Υεμένη, δήλωσε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Τα πακέτα-βόμβα είχαν τελικό προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια Βρετανίας και Ντουμπάι, αφού είχαν «ταξιδέψει» σε επιβατικές πτήσεις.

Μόλις 17 λεπτά προτού εκραγεί εξουδετερώθηκε το ένα από τα δύο παγιδευμένα δέματα της Αλ Κάιντα που εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα αεροπορικώς από την Υεμένη, δήλωσε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ.

Τα πακέτα-βόμβα είχαν τελικό προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια Βρετανίας και Ντουμπάι, αφού είχαν «ταξιδέψει» σε επιβατικές πτήσεις.

Ο Μπρις Ορτφέ έκανε τη σχετική αποκάλυψη μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France-2, αλλά δεν έδωσε κανένα περαιτέρω στοιχείο.

Οι έρευνες για τα πακέτα-βόμβα έχουν επικεντρωθεί σε οργάνωση συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα, η οποία έχει την έδρα της στην Υεμένη. Η οργάνωση «Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο» έχει δηλώσει ότι κρύβεται πίσω από τη συνωμοσία που σήμανε συναγερμό σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Υεμένη έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον νεαρό Σαουδάραβα Ιμπραχίμ αλ-Ασίρι, ο οποίος πιστεύεται ότι κατασκεύασε τις βόμβες που περιείχαν τα δέματα.

Ο ίδιος πιστεύεται ότι έχει ανάμειξη στην απόπειρα ανατίναξης αμερικανικού αεροσκάφους στις 25 Δεκεμβρίου του 2009.

Τα παγιδευμένα πακέτα εντοπίστηκαν έπειτα από πληροφορία που έλαβαν οι σαουδαραβικες Αρχές. Περιείχαν την εκρηκτικύ ύλη PETN, η οποία είναι δύσκολα ανιχνεύσιμη, και ήταν κρυμμένα σε εκτυπωτές μέσα σε μεγαλύτερα δέματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024