Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναλαμβάνει την ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών ο Μπαράκ Ομπάμα

Αναλαμβάνει την ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών ο Μπαράκ Ομπάμα

Η αργή ανάκαμψη της οικονομίας απογοήτευσε τους Αμερικανούς, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην μετεκλογική συνέντευξη Τύπου όπου αποτίμησε το αρνητικό για τον ίδιο αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών της Τρίτης. «Ως πρόεδρος αναλαμβάνω την ευθύνη» για το κακό αποτέλεσμα, τόνισε μιλώντας στο Λευκό Οίκο.

Η αργή ανάκαμψη της οικονομίας απογοήτευσε τους Αμερικανούς, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην μετεκλογική συνέντευξη Τύπου όπου αποτίμησε το αρνητικό για τον ίδιο αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών της Τρίτης.

«Ως πρόεδρος αναλαμβάνω την ευθύνη», τόνισε μιλώντας από το Λευκό Οίκο.

Το μήνυμα που αποκόμισε από την αναμέτρηση, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι ότι δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές νέες θέσεις εργασίας. Η κοινή γνώμη, συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι «ενοχλημένη βαθιά». «Είναι σαφές ότι πάρα πολλοί Αμερικανοί δεν έχουν νιώσει ακόμα την πρόοδο και μας το είπαν χτες», σημείωσε ακόμη.

Πρόθυμος για συνεργασία, αλλά…

Έδειξε ωστόσο «πολύ πρόθυμος» να συνεργαστεί και με τα δύο κόμματα για να βρεθεί τρόπος «να προχωρήσουμε μαζί μπροστά».

Παραδέχτηκε ότι δεν θα είναι εύκολο καθώς τα κόμματα έχουν βαθιές διαφορές σε βασικά σημεία της πολιτικής τους αν και πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν θα ήθελαν να ξαναδούν την αναβίωση των πολιτικών μαχών «για (όσα έγιναν ή δεν έγιναν) τα δύο προηγούμενα χρόνια». Υπάρχει ακόμα ελπίδα για καλούς τρόπους στην πολιτική, σημείωσε.

Πάντως για ένα από τα κεντρικά επιτεύγματα της πολιτικής του τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας στις ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι είναι ανοιχτός σε ιδέες αλλά δεν πρόκειται να αποσύρει το νόμο που έχει συγκεντρώσει την οργή των Ρεπουμπλικάνων.

«Οι Αμερικανοί ανησυχούν πάντοτε για τα μεγάλα ελλείμματα και για τις δαπάνες, αλλά όμως δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να περιστείλει τις δημόσιες δαπάνες για την έρευνα και για την παιδεία», στην προσπάθειά της να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα, σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. Επιπλέον, απέρριψε και πάλι την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για τη διεύρυνση των φοροαπαλλαγών

«Οι εκλογές υπογράμμισαν για εμένα το ότι πρέπει αν κάνω μία καλύτερη δουλειά, όπως όλοι οι άλλοι στην Ουάσιγκτον» συνόψισε το μήνυμα της αναμέτρησης για τον ίδιο.

Η ανεργία, που πλησιάζει στο 10% χωρίς να δείχνει εδώ και μήνες ενδείξεις ότι υποχωρεί, ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους δυσαρέσκειας με την πολιτική Ομπάμα.

Μετά από δύο χρόνια κατά τα οποία είχε με το μέρος του τις άνετες πλειοψηφίες των Δημοκρατικών στα δύο νομοθετικά σώματα, η επιστροφή των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλάζει τα δεδομένα, καθώς ο πρόεδρος θα έχει απέναντι του ένα σώμα αν όχι εχθρικό (και ορισμένες τέτοιες ενδείξεις έχουν ήδη φανεί), τουλάχιστον καχύποπτο για τις πρωτοβουλίες του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024