Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση για τη σύλληψη Σαουδάραβα τρομοκράτη ξεκίνησε η Υεμένη

Επιχείρηση για τη σύλληψη Σαουδάραβα τρομοκράτη ξεκίνησε η Υεμένη

Τεράστια επιχείρηση για την σύλληψη ενός Σαουδάραβα τρομοκράτη που θεωρείται ότι κρύβεται πίσω από την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων στις ΗΠΑ, ξεκίνησε η Υεμένη. Η χώρα δέχεται αμερικανικές πιέσεις για την εξεύρεση των υπευθύνων. Έκρηξη σε αγωγό στην Υεμένη την Τρίτη θεωρείται έργο της Αλ Κάιντα.

Τεράστια επιχείρηση για την σύλληψη ενός Σαουδάραβα τρομοκράτη που θεωρείται ότι κρύβεται πίσω από την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων στις ΗΠΑ, ξεκίνησε η Υεμένη. Η χώρα δέχεται αμερικανικές πιέσεις για την εξεύρεση των υπευθύνων. Έκρηξη σε αγωγό στην Υεμένη την Τρίτη θεωρείται έργο της Αλ Κάιντα.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται στις επαρχίες Μααρίμπ και Σάμπγουα και στόχος της είναι η σύλληψη του 28χρονου Ιμπραΐμ Χασάν αλ-Ασίρι, που θεωρείται επίσης ότι σχετίζεται και με την αποτυχημένη απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ πέρυσι τα Χριστούγεννα αλλά και με απόπειρα δολοφονίας Σαουδάραβα πρίγκιπα.

Περιοχές των δύο επαρχιών έχουν αποκλειστεί.

«Ο Ασίρι θεωρείται ότι κρύβεται και ότι κινείται με ανώτερα στελέχη της Αλ Κάιντα, όπως ο (ηγέτης της Αλ Κάιντα στην Υεμένη) Νάσερ αλ-Ουαχαίσι» δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αξιωματούχος προσέθεσε ότι η υπηρεσία πληροφοριών προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη τους.

Εκρηκτικό PENT βρέθηκε σε τουλάχιστον ένα από τα δύο πακέτα της Παρασκευής με προορισμό τις ΗΠΑ. Οι Αρχές αναζητούν τον Αλ-Ασίρι εξαιτίας της χρήσης PENT και στις δύο άλλες απόπειρες με τις οποίες σχετίζεται.

Τα δύο πακέτα βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε αεροπλάνα στη Βρετανία και στο Ντουμπάι και είχαν προορισμό τις ΗΠΑ.

Υπεύθυνη για την αποστολή των παγιδευμένων πακέτων θεωρείται η «AQAP» της Υεμένης, η κυριότερη και πιο δραστήρια παραφυάδα της Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο. Επικεφαλής της θεωρείται ο Νάσερ αλ-Ουαχαίσι, πρώην συνεργάτης του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Έκρηξη σε αγωγό

Βομβιστική επίθεση σε αγωγό πετρελαίου στην Υεμένη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Η επίθεση αποδίδεται σε μέλη της Αλ Κάιντα.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε αγωγό που μετέφερε αργό πετρέλαιο στην Αραβική Θάλασσα.

Καθησυχαστική η Βρετανία

Σε μία άλλη εξέλιξη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία δεν έχει σκοπό να αυξήσει το επίπεδο συναγερμού της χώρας.

«Αναθεωρούμε τακτικά το επίπεδο συναγερμού τρομοκρατικής επίθεσης» δήλωσε και πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει σχέδιο να αλλάξει.

«Έχουμε ήδη […] το επίπεδο (του συναγερμού) το οποίο ισχύει όταν πιστεύουμε ότι υπάρχει πιθανότητα για επιθέσεις, επομένως έχουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο συναγερμού» σημείωσε.

Το επίπεδο του συναγερμού στη Βρετανία χαρακτηρίζεται αυτή τη στιγμή «σοβαρό» και βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες για μια επίθεση είναι πολύ μεγάλες.

Ξεκίνησε η δίκη του Αλ Αουλάκι

Δικαστήριο στην Υεμένη απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του εξτρεμιστή ιμάμη Ανουάρ αλ Αουλάκι για την υποκίνηση δολοφονιών πολιτών δυτικών χωρών για λογαριασμό της Αλ Κάιντα.

Ο Αλ Αουλάκι δεν έχει συλληφθεί και συνδέεται και αυτός με την αποτυχημένη απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Η Υεμένη, ύστερα από την πίεση να καταπολεμήσει εξτρεμιστές που επιχειρούν στο έδαφός της, ξεκίνησε τη δίκη ερήμην του γεννημένου στις ΗΠΑ ριζοσπάστη ιμάμη, ο οποίος καταζητείται από την Ουάσινγκτον για σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024