Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σώοι βρέθηκαν 163 άνθρωποι μετά το τσουνάμι στην Ινδονησία

Σώοι βρέθηκαν 163 άνθρωποι μετά το τσουνάμι στην Ινδονησία

Στους 163 μειώθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων από το τσουνάμι στην Ινδονησία, αφού περίπου 135 άνθρωποι, που αναζητούνταν, βρέθηκαν σώοι στα υψίπεδα του νησιού του Βορείου Παγκάι. Οι νεκροί από τα παλιρροϊκά κύματα ανέρχονται στους 413, με τις αρχές να εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν τους 500. Παράλληλα, το Σάββατο εξερράγη και πάλι το ηφαίστειο Μεράπι και πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό.

Στους 163 μειώθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων από το τσουνάμι στην Ινδονησία, αφού περίπου 135 άνθρωποι, που αναζητούνταν, βρέθηκαν σώοι στα υψίπεδα του νησιού του Βορείου Παγκάι.

«Οι διασώστες βρήκαν ορισμένους από τους αγνοούμενους στα υψίπεδα του νησιού του Βορείου Παγκάι» δήλωσε ο Αγκους Πραγίτνο, μέλος των σωστικών συνεργείων.

Οι νεκροί από τα παλιρροϊκά κύματα ανέρχονται στους 413, με τις αρχές να εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν τους 500.

Περίπου 23.000 είναι οι άστεγοι που δεν έχουν καταφέρει να λάβουν ακόμα την ανθρωπιστική βοήθεια, αφού οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τις αερομεταφορές.

Σε πολλές από τις περιοχές που επλήγησαν από το τσουνάμι, οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικά υλικά είναι τεράστιες, ενώ σε πολλούς τραυματίες δεν μπορούν να χορηγηθούν ούτε παυσίπονα.

Το Σάββατο σημειώθηκε, επίσης, νέα έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι και πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό. Τα θύματα από την ενεργοποίηση του ηφαιστείου έφτασαν τα 36.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024