Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς... πανηγυρισμούς τα πρώτα «γενέθλια» του συνασπισμού της Μέρκελ

Χωρίς… πανηγυρισμούς τα πρώτα «γενέθλια» του συνασπισμού της Μέρκελ

Μάλλον... αθόρυβα και σίγουρα χωρίς πανηγυρισμούς συμπληρώνονται τα πρώτα «γενέθλια» του συνασπισμού μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών της Ανγκελα Μέρκελ και των Ελεύθερων Δημοκρατών του Γκίντο Βέστερβελε. Τα προβλήματα με τους συμμάχους συσσωρεύονται και η δημοτικότητα της καγκελαρίου καταγράφει ραγδαία πτώση· καμία μεταπολεμική κυβέρνηση στη Γερμανία δεν έχει χάσει τόση υποστήριξη τόσο γρήγορα...

Μάλλον… αθόρυβα και σίγουρα χωρίς πανηγυρισμούς συμπληρώνονται τα πρώτα «γενέθλια» του συνασπισμού μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών της Ανγκελα Μέρκελ και των Ελεύθερων Δημοκρατών του Γκίντο Βέστερβελε. Τα προβλήματα με τους συμμάχους συσσωρεύονται και η δημοτικότητα της καγκελαρίου καταγράφει ραγδαία πτώση.

Στην πραγματικότητα καμία μεταπολεμική κυβέρνηση στη Γερμανία δεν έχει απολέσει τόσο μεγάλο ποσοστό υποστήριξης των πολιτών τόσο γρήγορα.

Παρόλο που η οικονομία ανακάμπτει και η ανεργία μειώνεται σταθερά, ο συνασπισμός της Ανγκελα Μέρκελ διαβρώνεται στα μάτια των πολιτών και η δημοτικότητά του έχει πέσει ραγδαία το τελευταίο έτος εξαιτίας εσωτερικών διενέξεων, μη δημοφιλών αποφάσεων και της αντίληψης ότι δεν έχει σαφή κατεύθυνση.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CD) της Ανγκελα Μέρκελ, το αδελφό κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στη Βαυαρία και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) κέρδισαν τις εκλογές του 2009 με συνολικό ποσοστό 48,4%.

Σήμερα το ποσοστό τους κυμαίνεται μεταξύ του 33 και 35% στις δημοσκοπήσεις, 12 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους που έκαναν την έκπληξη στη γερμανική πολιτική σκηνή φέτος, ισοφαρίζοντας και ξεπερνώντας για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις το SPD.

Η Μέρκελ έχασε το Μάιο τις περιφερειακές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και μαζί της και την πλειοψηφία στην Ανω Βουλή. Επόμενο χαστούκι για την αξιοπιστία της καγκελαρίου ήταν η εκλογή του εκλεκτού της για την προεδρία, Κρίστιαν Βουλφ, μόλις στον τρίτο γύρο με απλή πλειοψηφία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος κινδυνεύει να ηττηθεί και πάλι στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2011 σε άλλα κρατίδια-κλειδιά, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει «σεισμικές δονήσεις» για το συνασπισμό της στο Βερολίνο, όπως σημειώνει το Reuters.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024