Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινή εμφάνιση του ζεύγους Ομπάμα, δύο εβδομάδες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές

Κοινή εμφάνιση του ζεύγους Ομπάμα, δύο εβδομάδες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ επευφημήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην πρώτη κοινή προεκλογική παρουσία τους, μέσα σε δύο χρόνια, με τον Αμερικανό πρόεδρο να έχει αποδυθεί σε μία αγωνιώδη μάχη να κινητοποιήσει και να εμψυχώσει τη βάση των Δημοκρατικών δύο εβδομάδες πριν τις λεγόμενες ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ επευφημήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην πρώτη κοινή προεκλογική παρουσία τους, μέσα σε δύο χρόνια, με τον Αμερικανό πρόεδρο να έχει αποδυθεί σε μία αγωνιώδη μάχη να κινητοποιήσει και να εμψυχώσει τη βάση των Δημοκρατικών δύο εβδομάδες πριν τις λεγόμενες «ενδιάμεσες» εκλογές.

Ενώπιον 35.000 οπαδών του στο πανεπιστημιακό κάμπους του Οχάιο στο Κολόμπους, ο Ομπάμα εκφώνησε έναν παθιασμένο και αισιόδοξο λόγο.

«Σε πάνω-κάτω δύο εβδομάδες μπορείτε να αποφασίσετε προς ποια κατεύθυνση θα πάνε το κράτος και η χώρα. Όπως το πράξατε το 2008, μπορείτε να αψηφήσετε τις παραδεδομένες ιδέες» τόνισε ο Ομπάμα, ενεργοποιώντας για άλλη μία φορά το επιτυχημένο σύνθημα «Ναι, μπορούμε» που χαρακτήρισε την νικηφόρα προεδρική προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Ομπάμα, που πρόκειται να επισκεφθεί τουλάχιστον εννέα Πολιτείες σε 15 ημέρες έως τις 2 Νοεμβρίου για να υποστηρίξει τους δημοκρατικούς υποψηφίους, ή για να συγκεντρώσει χρήματα, εμφανίσθηκε στο βήμα με τη σύζυγό του Μισέλ, η οποία και αυτή περιοδεύει στις ΗΠΑ για να πείσει τους ψηφοφόρους να εμπιστευθούν και να υποστηρίξουν ξανά την πολιτική του συζύγου της.

Οι Δημοκρατικοί διατηρούν προς ώρας την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, με τους Ρεπουμπλικάνους να απειλούν ωστόσο την παντοδυναμία αυτή, κεφαλαιοποιώντας την οργή των Αμερικανών εν μέσω μίας σε ιστορικά υψηλά κινούμενης ανεργίας.

Σε περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι κατορθώσουν -σύμφωνα με τα προγνωστικά- να αποκτήσουν τον έλεγχο της Βουλής, το κυβερνητικό πρόγραμμα του Ομπάμα θα παραλύσει. Μολαταύτα, με βάση τις σφυγμομετρήσεις η πρωτοκαθεδρία των Δημοκρατικών δεν αναμένεται να απειληθεί στη Γερουσία, το ένα τρίτο της οποίας θα ανανεωθεί στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024