Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε απόσταση αναπνοής από τη σωτηρία οι παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή

Σε απόσταση αναπνοής από τη σωτηρία οι παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή

Λίγα εκατοστά χωρίζουν τους 33 παγιδευμένους μεταλλωρύχους στη Χιλή από τη σωτηρία, καθώς το γεωτρύπανο έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τη στοά όπου βρίσκονται. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες απεγκλωβισμού τους.

Λίγα εκατοστά χωρίζουν τους 33 παγιδευμένους μεταλλωρύχους στη Χιλή από τη σωτηρία, καθώς το γεωτρύπανο έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τη στοά όπου βρίσκονται, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες απεγκλωβισμού τους.

Έξω από το σημείο που είναι παγιδευμένοι επί 66 ημέρες οι μεταλλωρύχοι, βρίσκονται οι συγγενείς τους, περιμένοντας με αγωνία να ακούσουν τη σειρήνα που θα σημάνει την επιτυχία της προσπάθειας που καταβάλλουν εδώ και αρκετό καιρό τα σωστικά συνεργεία.

Ωστόσο, θα χρειαστούν λίγες ημέρες προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες απεγκλωβισμού των μεταλλωρύχων. Τα συνεργεία διάσωσης πρέπει να προχωρήσουν με πολύ προσοχή ώστε να μην τραυματίσουν τους εργάτες. Πρέπει ακόμη να είναι βέβαια ότι το πηγάδι απεγκλωβισμού είναι αρκετά σταθερό για να αντέξει.

Τα συνεργεία διάσωσης εξετάζουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά για την διεύρυνση της σήραγγας για να περάσει ευκολότερα η ειδική κατασκευή που θα ανεβάσει τους παγιδευμένους εργάτες στην επιφάνεια.

Ο υπουργός Ορυχείων Λόρενς Γκόλμπορν δήλωσε την Παρασκευή ότι θα χρειαστούν άλλες τρεις με οκτώ ημέρες για να αρχίσει η επιχείρηση διάσωσης, ανάλογα με το αν θα πρέπει να ενισχυθεί ή σήραγγα.

Περίπου 2.000 δημοσιογράφοι θα καλύψουν την επιχείρηση διάσωσης. Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα μπορεί να επισκεφτεί σήμερα, Σάββατο, την περιοχή που βρίσκεται το ορυχείο χαλκού και χρυσού, ενώ αναμένεται στο σημείο και ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, αφού ένας από τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους είναι Βολιβιανός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024