Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε απόσταση «αναπνοής» από τους μεταλλωρύχους στη Χιλή το ένα από τα γεωτρύπανα

Σε απόσταση «αναπνοής» από τους μεταλλωρύχους στη Χιλή το ένα από τα γεωτρύπανα

Σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, από το σημείο όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι 33 μεταλλωρύχοι στη Χιλή, έχει φτάσει το ένα από τα γεωτρύπανα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Σάββατο θα βρίσκεται σε βάθος 630 μέτρων, γεγονός που θα επιτρέψει να ξεκινήσουν οι τελικές εργασίες για την επιστροφή των ανθρώπων στην επιφάνεια της γης. Σε κάθε περίπτωση, η επιχείρηση απεγκλωβισμού δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από την προσεχή Τετάρτη, ίσως και την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, από το σημείο όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι 33 μεταλλωρύχοι στη Χιλή, έχει φτάσει το ένα από τα γεωτρύπανα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Σάββατο θα βρίσκεται σε βάθος 630 μέτρων, γεγονός που θα επιτρέψει να ξεκινήσουν οι τελικές εργασίες για την επιστροφή των ανθρώπων στην επιφάνεια της γης.

Ωστόσο, η προσπάθεια επιστροφής των μεταλλωρύχων στην επιφάνεια της γης δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από την προσεχή Τετάρτη, ίσως και τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Οι μεταλλωρύχοι βρίσκονται περίπου 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, αλλά εύκολα μπορούν να μετακινηθούν σε ένα άλλο σημείο των στοών, στα 630 μέτρα, όπου το γεωτρύπανο «Schramm T-130», το λεγόμενο Σχέδιο Β, αναμένεται να φτάσει το Σάββατο.

Αυτή τη στιγμή το γεωτρύπανο βρίσκεται στα 535 μέτρα, δηλαδή λιγότερο από 100 μέτρα από το στόχο.

«Ελπίζουμε ότι θα φθάσει στα 630 μέτρα που είναι ο στόχος μέχρι το Σαββατοκύριακο, ίσως το Σάββατο» δήλωσε ο υπουργός Ορυκτών της Χιλής. Στη συνέχεια θα χρειαστούν από τέσσερις έως οκτώ ημέρες για να αρχίσει η τελική φάση της επιχείρησης διάσωσης, δηλαδή η επιστροφή των μεταλλωρύχων στη γη.

Ο υπουργός Υγείας της Χιλής, Χαϊμέ Μαναλίς δήλωσε ότι από τη στιγμή που θα βγαίνουν στην επιφάνεια οι μεταλλωρύχοι, θα μεταφέρονται στο περιφερειακό νοσοκομείο του Κοπιάπο και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 48 ώρες για να μεταφερθούν όλοι οι άνθρωποι στο νοσοκομείο και να περάσουν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024