Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αισιόδοξα τα νέα για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή

Αισιόδοξα τα νέα για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή

Δύο μήνες συμπληρώνονται σήμερα, 5 Οκτωβρίου, από την ημέρα που οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν στις υπόγειες στοές του ορυχείου όπου εργάζονταν. Τα νέα από την πορεία των εργασιών για προχωρήσει ο απεγκλωβισμός τους είναι ευχάριστα, καθώς το τρυπάνι που σκάβει μία από τις τρεις διόδους βρίσκεται πλέον σε απόσταση 160 μέτρων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν δεν χρειαστεί να τοποθετηθούν στη δίοδο οι μεταλλικοί σωλήνες, η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους μπορεί να γίνει ακόμα και σε λίγες ημέρες.

Δύο μήνες συμπληρώνονται σήμερα, 5 Οκτωβρίου, από την ημέρα που οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν στις υπόγειες στοές του ορυχείου όπου εργάζονταν.

Τα νέα από την πορεία των εργασιών για ξεκινήσει το τελικό στάδιο του απεγκλωβισμού τους είναι ευχάριστα, καθώς το τρυπάνι που σκάβει μία από τις τρεις σήραγγες βρίσκεται πλέον σε απόσταση 160 μέτρων.

Σύμφωνα με το BBC, ένας εκ των επικεφαλής των εργασιών υποστήριξε πως η ανέλκυση των μεταλλωρύχων μέσω της ειδικής κάψουλας θα μπορούσε να αρχίσει το Σαββατοκύριακο, υπό την προϋπόθεση ότι η σήραγγα που θα χρησιμοποιηθεί δεν θα ενισχυθεί με μεταλλικούς σωλήνες.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή κριθεί απαραίτητη η τοποθέτηση των σωλήνων, η διαδικασία θα καθυστερήσει.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα εξέφρασε την ελπίδα τα συνεργεία να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τους εργάτες πριν ξεκινήσει η περιοδεία του στην Ευρώπη, στις 15 Οκτωβρίου.

«Ελπίζω να μπορέσουμε να τους σώσουμε προτού αναχωρήσω για την Ευρώπη. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Σ.Πινιέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024