Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να μην γίνουν οι ενδιάμεσες εκλογές δημοψήφισμα κατά Ομπάμα, ζητά ο Μπιλ Κλίντον

Να μην γίνουν οι ενδιάμεσες εκλογές δημοψήφισμα κατά Ομπάμα, ζητά ο Μπιλ Κλίντον

Αισιόδοξος ότι οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν και μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου την πλειοψηφία τους στο Κογκρέσο εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο Ομπάμα πρέπει να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αισιόδοξος ότι οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν και μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου την πλειοψηφία τους στα νομοθετικά σώματα δηλώνει ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αν και προειδοποιεί για τις απώλειες.

Μιλώντας στο Associated Press ο Κλίντον υπογράμμισε ότι οι Δημοκρατικοί πρέπει να αντικρούσουν τα επιχειρήματα των Ρεπουμπλικάνων και να εργαστούν ώστε να μην μετατραπεί η αναμέτρηση σε δημοψήφισμα «για το θυμό και την απάθεια».

Τα δύο βασικά επιχειρήματα, τονίζει ο πρώην πρόεδρος, είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να βγάλουν την οικονομία από το τέλμα της ύφεσης και το δίπτυχο των υψηλών δαπανών και του εκτεταμένου κράτους.

Οι Δημοκρατικοί, συνεχίζει, πρέπει να πουν στους πολίτες: «δώσατε [στους Ρεπουμπλικάνους] οκτώ χρόνια όπου διπλασίασαν το χρέος και δεν έφτιαξαν θέσεις εργασίας, τουλάχιστον δώστε μας [στους Δημοκρατικούς] τέσσερα χρόνια για να βγούμε από την τρύπα. Αν κάνουμε λάθος διώξτε μας, αλλά μην φέρετε αυτούς που έσκαψαν το λάκκο.»

Ο Μπιλ Κλίντον υπογραμμίζει ακόμα ότι οι Δημοκρατικοί θα χάσουν έδαφος σε κάποιες πολιτείες που είχαν κερδίσει με μικρή διαφορά το 2006 και το 2008, «αλλά αν οι εκλογές θα είναι πισωγύρισμα [για τους Δημοκρατικούς] μένει ακόμα να φανεί».

Προτεραιότητα, καταλήγει, πρέπει να γίνει η δημιουργία θέσεων εργασίας σε μικρές επιχειρήσεις και η καθαρή ενέργεια, τομείς όπου «ο πρόεδρος Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί πήραν πρωτοβουλίες» τις οποίες αρνήθηκαν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Τα μέχρι τώρα δείγματα από τις προκριματικές εκλογές και τις δημοσκοπήσεις δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τους Δημοκρατικούς.

Το ενδεχόμενο της τιμωρίας της κυβέρνησης καταρχήν για τη μέτρια εικόνα της οικονομίας και άλλες κυβερνητικές αβλεψίες (όπως ο χειρισμός της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού) είναι ορατό έως αναπόφευκτο, κρίνουν αναλυτές.

Η πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων κινδυνεύει να χαθεί όπως και αυτή στη Γερουσία.

Αν συμβεί αυτό, κάθε νομοθετική πρωτοβουλία του Μπαράκ Ομπάμα για τα επόμενα δύο χρόνια θα βρίσκει μπροστά της δύο αρνητικά διακείμενα Νομοθετικά Σώματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024