Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνοδος - ρεκόρ για τους Πράσινους της Γερμανίας στις δημοσκοπήσεις

Άνοδος – ρεκόρ για τους Πράσινους της Γερμανίας στις δημοσκοπήσεις

Ιστορικό υψηλό «χτύπησε» η στήριξη των Γερμανών στο Κόμμα των Πράσινων, το οποίο για πρώτη φορά συγκεντρώνει τα ίδια ποσοστά με τους Σοσιαλδημοκράτες (24%) σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern. Οι Πράσινοι έχουν λάβει ώθηση από την εκστρατεία τους κατά των σχεδίων της Ανγκελα Μέρκελ για την παράταση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας.

Ιστορικό υψηλό «χτύπησε» η στήριξη των Γερμανών στο Κόμμα των Πράσινων, το οποίο για πρώτη φορά συγκεντρώνει τα ίδια ποσοστά με τους Σοσιαλδημοκράτες (24%) σε δημοσκόπηση που διενέργησε το ινστιτούτο ερευνών Forsa και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stern.

Οι Πράσινοι έχουν λάβει ισχυρή ώθηση από την εκστρατεία τους κατά των σχεδίων της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για την παράταση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας κατά 20 έτη.

Η πλειονότητα των Γερμανών αντιδρούν στην παράταση και η Μέρκελ δίνει σκληρή μάχη για να αποσπάσει την έγκριση του Κοινοβουλίου.

Ενισχυμένοι είναι οι Πράσινοι και από την εκστρατεία τους κατά εντός αντι-δημοφιλούς σχεδίου ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανακατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού της Στουτγάρδης, πρωτεύουσας του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Η νέα δημοσκόπηση δίνει στους Πρασίνους 24%, ποσοστό ίσο με αυτό του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), το οποίο παρουσιάζει άνοδο δύο ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε μία εβδομάδα.

Οι Πράσινοι συμμετείχαν σε κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες, το παραδοσιακό κεντροαριστερό κόμμα της Γερμανίας, από το 1998 έως το 2005 και συνέταξαν ένα νόμο για το κλείσιμο των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη χώρα ως το 2021.

Συνολικά τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζει το 48% των ερωτηθέντων, 14 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον συνασπισμό της Μέρκελ που φτάνει το 34%.

Η δημοτικότητα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου έπεσε μία μονάδα και έφτασε το 29%, ενώ το ποσοστό των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) παρέμεινε αμετάβλητο στο 5%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024