Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποψήφιοι του Tea Party επικράτησαν σε προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ

Υποψήφιοι του Tea Party επικράτησαν σε προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ

Σημαντικές νίκες έναντι των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων εξασφάλισε το κίνημα Tea Party, προκαλώντας πλήγματα στην συντηρητική παράταξη. Στο Ντελαγουέαρ υποψήφια γερουσιαστής θα είναι η Κριστίν Ο'Ντόνελ, ενώ υποψήφιος του Tea Party θα διεκδικήσει τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Σημαντικές νίκες έναντι των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων εξασφάλισε το κίνημα Tea Party, προκαλώντας πλήγματα στην συντηρητική παράταξη. Στο Ντελαγουέαρ υποψήφια γερουσιαστής θα είναι η Κριστίν Ο’Ντόνελ, ενώ υποψήφιος του Tea Party θα διεκδικήσει τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Στην τελευταία ημέρα των προκριματικών για την ανάδειξη των υποψηφίων για τη Γερουσία, η υποψήφια του συντηρητικού κινήματος Κριστίν Ο’Ντόνελ επικράτησε σε προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων μελών του Κογκρέσου στο Ντελαγουέαρ, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο επί χρόνια υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Μάικλ Καστλ έχασε το χρίσμα και έτσι η Ο’Ντόνελ θα αντιμετωπίσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Ωστόσο, το Ρεπουμπλικανικό κόμμα τόνισε ότι δεν θα στηρίξει την υποψήφια του Tea Party, η οποία διαθέτει την στήριξη της Σάρα Πέιλιν.

Η επικράτηση των υποψηφίων του κινήματος δείχνει τις εντάσεις που επικρατούν ανάμεσα στα μέλη του κινήματος και στα πιο μετριοπαθή στοιχεία των συντηρητικών.

Την ίδια στιγμή στη Νέα Υόρκη, ο Καρλ Παλαντίνο, που είχε τη στήριξη του Tea Party επικράτησε του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Ρικ Λάτσιο και θα αντιμετωπίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου για τη θέση του κυβερνήτη, τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Άντριου Κουόμο.

Υποψήφιοι που στηρίζονταν από το Tea Party στη Νεβάδα, το Κολοράντο, τη Φλόριντα, το Κεντάκι και την Αλάσκα θα διεκδικήσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου μια θέση στη Γερουσία.

Εκμεταλλευόμενο ένα κύμα δυσαρέσκειας έναντι στα δύο μεγάλα κόμματα και τα νέα δεδομένα που έφερε η οικονομική κρίση, το Tea Party υποστηρίζει ότι πρέπει να περιοριστούν τα έξοδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τάσσεται υπέρ ενός μικρότερου κράτους.

Το Tea Party («Κόμμα Τσαγιού») παίρνει το όνομά του από ένα περιστατικό που συνέβη το 1773 στη Βοστόνη. Οργισμένοι από τον παράνομο, όπως πίστευαν, φόρο που επέβαλε στο τσάι η αγγλική διοίκηση, διαδηλωτές πέταξαν στη θάλασσα μεγάλες ποσότητες σε μία πρώτη εκδήλωση οργής που σταδιακά οδήγησε στην επανάσταση και την ανεξαρτησία για τις ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια αναβίωσαν από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα σαν αντίδραση στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Το Νοέμβριο, στις ενδιάμεσες εκλογές που θεωρούνται ότι είναι ένα τεστ για τη κυβέρνηση (όπως άλλωστε και όλες τις κυβερνήσεις), ανανεώνεται η θητεία και των 435 μελών της ομοσπονδιακής Βουλής των Αντιπροσώπων, για 36 από τους 100 γερουσιαστές και για 37 από τους 50 κυβερνήτες πολιτειών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024