Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης προκαλεί σάλο με ρατσιστικό βιβλίο

Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης προκαλεί σάλο με ρατσιστικό βιβλίο

Σάλο προκαλεί στη Γερμανία το βιβλίο που υπογράφει ο Τίλο Ζαράτσιν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Bundesbank), με τίτλο Η Γερμανία Καταργεί τον Εαυτό της και σχόλια περί «εβραϊκού γονιδίου» και κακής επιρροής των μεταναστών στην Ευρώπη. Η Ανγκελα Μέρκελ αντιδρά οργισμένα, ενώ τόσο η Bundesbank, όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες -στους οποίους ανήκει εδώ και χρόνια ο Σαραζίν- δείχνουν την «έξοδο» στον κεντρικό τραπεζίτη.

Σάλο προκαλεί στη Γερμανία το βιβλίο που υπογράφει ο Τίλο Ζαράτσιν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Bundesbank), με τίτλο Η Γερμανία Καταργεί τον Εαυτό της και σχόλια περί «εβραϊκού γονιδίου». Η Ανγκελα Μέρκελ αντιδρά οργισμένα, ενώ τόσο η Bundesbank, όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες -στους οποίους ανήκει εδώ και χρόνια ο Σαραζίν- δείχνουν την «έξοδο» στον κεντρικό τραπεζίτη.

Στο βιβλίο Η Γερμανία Καταργεί τον Εαυτό της: Πώς Διακινδυνεύουμε το Μέλλον του Έθνους μας, ο Τίλο Σαραζίν δηλώνει ότι οι μουσουλμάνοι αρνούνται να ενσωματωθούν στην κοινωνία και αποτελούν κακή επιρροή για την Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του σχετικά με το βιβλίο -που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα στα ράφια των βιβλιοπωλείων- ο Ζαράτσιν δήλωσε ότι «όλοι οι εβραίοι μοιράζονται ένα συγκεκριμένο γονίδιο», μεταξύ άλλων εμπρηστικών σχολίων για την τουρκική και αραβική κοινότητα της Γερμανίας.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, η οποία χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτα» τα σχόλια του τραπεζίτη και κάλεσε τη Bundesbank να ενεργήσει τονίζοντας ότι η φήμη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας πλήττεται εντός και εκτός της χώρας.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από τη Bundesbank καταδικάζονται τα σχόλια του Ζαράτσιν ως «μεροληπτικά» και αναφέρεται ότι η διοίκηση θα συναντηθεί με τον τραπεζίτη πριν αποφασίσει για τα περαιτέρω βήματα.

Από την πλευρά τους οι Σοσιαλδημοκράτες γνωστοποίησαν ότι κινούνται για την αποπομπή του Ζαράτσιν. Ο τραπεζίτης που προκάλεσε σάλο είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και γνωστός για τις ρατσιστικές του θέσεις.

Ο ίδιος υπεραμύνεται του βιβλίου του, λέγοντας ότι είναι πολύ ισορροπημένο και οι απόψεις του «παρερμηνεύτηκαν με κακόβουλο τρόπο». Όσο για τις επικριτικές δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ, ο Ζαράτσιν δηλώνει «πως δεν μπορεί να φανταστεί ότι η καγκελάριος είχε το χρόνο να διαβάσει το βιβλίο του».

Μέλη των εβραϊκών και τουρκικών κοινοτήτων της Γερμανίας έχουν καταδικάσει σφόδρα το βιβλίο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024