Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη Δευτέρα ξεκινά η διάνοιξη σήραγγας για τη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή

Τη Δευτέρα ξεκινά η διάνοιξη σήραγγας για τη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η γεώτρηση για την διάνοιξη ενός πηγαδιού (μιας βοηθητικής σήραγγας) που θα φθάσει σε βάθος 700 μέτρων για τη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τη γη στο βόρειο τμήμα της Χιλής, όπως δήλωσε ο μηχανικός που θα συντονίζει τις σχετικές εργασίες.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η γεώτρηση για την διάνοιξη ενός πηγαδιού (μιας βοηθητικής σήραγγας) που θα φθάσει σε βάθος 700 μέτρων για τη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τη γη στο βόρειο τμήμα της Χιλής, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μηχανικός που θα συντονίσει τις εργασίες, Αντρέ Σουγκαρέτ.

Ένα γιγαντιαίο γεωτρύπανο που έχει σχεδιαστεί στην Αυστραλία, το Strata 950, «τοποθετείται τώρα στην περιοχή […] και έχουμε την πρόθεση να αρχίσουμε την Δευτέρα τα ξημερώματα με αυτό το μηχάνημα», είπε.

Ο Χιλιανός μηχανικός διευκρίνισε ότι η «καμινάδα» (η βοηθητική σήραγγα) που οδηγεί στο καταφύγιο, θα κατέβει έως τα 702 μέτρα σε ευθεία γραμμή, και επιβεβαίωσε ότι η γεώτρηση θα διαρκέσει τρεις έως τέσσερις μήνες.

Η σήραγγα αυτή που θα έχει διάμετρο 66 εκατοστά, θα επιτρέψει να βγουν ένας-ένας οι 33 ανθρακωρύχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και 23 ημέρες μετά την καθίζηση του εδάφους και την κατάρρευση των στοών που σημειώθηκε στις 5 Αυγούστου στο ορυχείο χρυσού και χαλκού.

Ο πάπας Βενέδικτος δήλωσε την Κυριακή ότι προσεύχεται για τους 33 μεταλλωρύχους και εύχεται να μην χάσουν την ελπίδα τους, καθώς και να είναι η επιχείρηση διάσωσής τους επιτυχής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024